Emery poput Mourinha. Samo su njih dvojica pobijedila Bayern s tri kluba

Foto: EPA

"KADA ODIGRAMO ovako dobru utakmicu, onda bi se i poraz prihvatio daleko lakše", rekao je Unai Emery, trener nogometaša Aston Ville, koji su na domaćem terenu svladali Bayern 1:0 u ogledu 2. kola Lige prvaka. "Pobjeda je nakon svega konačna nagrada. Zasad dobro brodimo prema našem cilju, a to je prolazak u drugi krug Lige prvaka. Imamo maksimalnih šest bodova, ali i puno posla ispred sebe“, dodao je španjolski strateg, često koban po bavarski klub.

Naime, uz Josea Mourinha sada je Unai Emery jedini aktivni trener koji je pobijedio Bayern s tri kluba. Prije Aston Ville bacao je njemačkog nogometnog giganta na koljena s Paris St. Germainom i Villarrealom. Pobjednički pogodak postigao je Duran u 79. minuti, a zanimljivo je navesti kako je posljednji poraz u grupnoj fazi Lige prvaka Bayern upisao daleke 2017. godine od PSG-a. Parižane je tada vodio upravo Unai Emery.

"Bilo je trenutaka u susretu kada nam je bilo teško i trebalo je izdržati. U tome smo uspjeli, i to zajedničkim snagama. Izvukli smo se iz toga, a kao nagrada je došao pogodak vrijedan tri boda", zadovoljno je zaključio 52-godišnji Emery koji je na poziciji trenera Aston Ville od 2022. godine.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.