Engleski savez: Više je Gareth napravio, nego svi zajedno prije njega u 50 godina

Foto: Epa

GARETH SOUTHGATE (53) podnio je ostavku na mjesto engleskog izbornika. Engleska je u finalu Europskog prvenstva poražena 2:1 od Španjolske, a za Southgatea je to bio drugi poraz u finalima Eura. Podsjetimo, Engleska je izgubila i od Italije 2021. godine u finalu istog turnira. Southgate je vodio Englesku od 2016. godine.

Nakon što je Southgate službeno odstupio, medijima se obratio izvršni direktor Engleskog nogometnog saveza Mark Bullingham.

"Uime engleskog nogometa, želio bih odati počast Garethu Southgateu i njegovom pomoćniku Steveu Hollandu za sve što su postigli. Tijekom posljednjih osam godina transformirali su englesku reprezentaciju, pružajući nezaboravne uspomene svima koji vole Tri lava. Gledajući unatrag na Garethov mandat, njegov doprinos u razvoju igrača i promjeni kulture našeg nogometa je jedinstven. Također, rekordni broj pobjeda na velikim turnirima je jedinstven", rekao je Bullingham pa je nastavio:

''Više je napravio nego svi izbornici u posljednjih 50 godina''

''Otkako je Engleska 1966. osvojila naslov prvaka svijeta pa sve do SP-a u Rusiji 20180,. koje je bilo prvo veliko natjecanje koje je Gareth vodio, Engleska je pobijedila u samo sedam nokaut utakmica. Dakle, u svojih osam godina mandata Gareth je pobijedio u više utakmica na velikim natjecanjima nego su izbornici u posljednjih 50 godina.

Bili smo u finalu Eura u Londonu, bili smo u finalu u Berlinu. Prije Garetha, Engleska je najdulje bila svega pet mjeseci među prvih pet reprezentacija svijeta. Za vrijeme njegova mandata tu je bila šest godina. Gareth je nemoguć posao učinio mogućim i postavio je sjajne temelje na nove uspjehe. Ponosni smo za sve što je napravio i bit ćemo mu zauvijek zahvalni. Što se tiče novog izbornika, jasno je da ima puno špekulacija, ali ostajemo bez komentara sve dok ne donesemo konačnu odluku.''

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.