Evo kada će Gattuso doći u Split

Foto: EPA

HAJDUK je mjesecima bio u potrazi za novim trenerom, a onda je na iznenađenje svih potvrdio da će momčad od iduće sezone voditi Gennaro Gattuso (48). Riječ je o legendarnom talijanskom veznjaku koji je tijekom karijere bio poznat po borbenosti i kao takav je igrao za Perugiu, Rangers, Salernitanu, Milan i švicarski Sion. Među ostalim, s Milanom je osvojio dvije Lige prvaka, a s Italijom bio svjetski prvak 2006. godine. Kao trener osvojio je talijanski kup s Napolijem 2020. godine.

Dolazak Gattusa prvi je veliki potez novog sportskog direktora, a bivšeg napadača Nikole Kalinića. Hajduk je u službenom priopćenju potvrdio da će Gattuso idući tjedan doći u Split, odnosno da će preuzeti momčad odmah na početku priprema za novu sezonu SuperSport HNL-a, kada će se održati i službeno predstavljanje na Poljudu.

Splićani će prvo kolo hrvatskog prvenstva igrati 3. kolovoza, kada će na Poljudu dočekati Slaven Belupo. Također, očekuju ih kvalifikacije za Konferencijsku ligu, trećerazredno europsko natjecanje, koje počinje 25. srpnja u drugom pretkolu. Ždrijeb prvog i drugog pretkola Konferencijske lige na rasporedu je 19. lipnja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.