Evo zašto će Hajduk navijati za to da dobije težeg suparnika

Foto: Matija Habljak/Pixsell

NA DANAŠNJEM ždrijebu 3. pretkola Konferencijske lige tri hrvatska kluba su saznala suparnike. Hajduk, koji se priključuje u ovoj fazi natjecanja, igrat će protiv grčkog PAOK-a ili izraelskog Beitara. Prvi susret na rasporedu je 10. kolovoza u Splitu, dok je uzvrat sedam dana kasnije. Iako je grčki klub teži protivnik, Bijeli će svim srcem navijati da im upravo on bude suparnik.

Naime, u slučaju da Hajduk igra protiv PAOK-a i prođe ga, imat će status nositelja u play-offu Konferencijske lige, a samim time i puno veću šansu za lakšeg suparnika i plasman u grupnu fazu. U slučaju da dobiju i prođu Izraelce, neće kao dodatnu nagradu dobiti i nositeljski status.

PAOK s Kotarskim stiže na Poljud?

PAOK je prošle sezone završio na četvrtom mjestu grčke lige i izgubio je finale kupa od prvaka AEK-a. Prošle sezone je grčki predstavnik ispao odmah na startu Konferencijske lige od Levskog iz Sofije. Najveća zvijezda PAOK-a je 20-godišnji Giannis Konstantelias čija je vrijednost procijenjena na šest milijuna eura. Na golu je hrvatski golman Dominik Kotarski.

Beitar se u Europu vraća nakon tri godine i šokantnog ispadanja od albanske Teute. Plasman u Konferencijsku ligu je izborio osvajanjem kupa. Transfermarkt je vrijednost izraelske momčadi procijenio na sedam milijuna eura, oko sedam puta manje nego PAOK-ovu i Hajdukovu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.