Gazzetta: Milan je izbacilo 17 tisuća hrvatskih fanatika

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

JUNIORI HAJDUKA su pobjedom u polufinalu Lige prvaka mladih 3:1 protiv Milana na Final Fouru u Ženevi izborili su meč za europski naslov u ponedjeljak protiv AZ-a. Gazetta dello Sport, talijanski dnevnik svjetskog glasa, o utakmici piše u tekstu pod naslovom "Nesreća i naivnost uzeli su Milanu finale, u koje je Hajduk gurnulo 17 tisuća navijača".

"Milan je bio bolji, ali nesretniji i naivniji"

Talijani dalje navode: "Nakon dobrog prvog poluvremena, Milan je u drugom poluvremenu platio zbog previše nepažnje u obrani te primio tri gola. Onaj koji je pred kraj zabio Kevin Zeroli bio je beskoristan. Tako se san Rossonera završio na korak do cilja. Milan se borio i pokušavao, ali bez finala je ostao nakon što su za Hajduk u kratko vrijeme u drugim poluvremenu zabili Vrcić, Pukstas i Hrgović."

Gazzetta piše da su treneri Budimir i Abate igrali istim sustavima: "S obje strane gledali smo 4-3-3, ali su Vrcić, Antunović i Brajković bili bolji od Milanovog ofenzivnog trojca Cuenca-Sia-El Hilali. Baby Rossoneri igrali su pod budnim okom velikana Paola Maldinija i nakon pola sata imali najveću priliku za gol vrijedan finala. Međutim, Cuencin udarac glavom je Hajdukov golman Buljan odbio u prečku."

"Hajduk je u finale odvelo 17 tisuća hrvatskih fanatika"

Talijani ističu tko je donio prevagu: "17 tisuća hrvatskih fanatika s tribina je gurnulo Hajduk prema finalu. Vrcić je zabio prvi gol, a El Hilali zamalo izjednačio odmah zatim, ali je umjesto gola pogodio Buljana. Cuenca je također morao zabiti u 60. minuti, ali je njegova lopta iz voleja blokirana na gol-crti. Hajduk je to kaznio tako što je iskoristio dvije greške obrane Milana.

Prvo je Pukstas zabio glavom u 69. minuti, a šest minuta kasnije kapetan Coubis je pogrešno procijenio situaciju, a Hrgović je njegov poklon pretvorio u 3:0 za Hajduk. Zeroli je smanjio sedam minuta prije kraja, nakon čega je krenuo završni juriš Milana, ali ostalo je premalo vremena."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.