Guardiola: Gvardiol ne može igrati sve utakmice

Foto: EPA

JOŠKO GVARDIOL (22) igra u briljantnoj formi za Manchester City. Hrvatski branič u posljednje četiri utakmice postigao je dva prekrasna pogotka te je postao neizostavan dio sastava Pepa Guardiole. Od 12 utakmica ove sezone, u deset ih je igrao od prve minute.

Pritom je u početnoj postavi započeo i šest od zadnjih sedam utakmica, a rijetko izlazi s terena. U osam susreta imao je punu minutažu, dok je jednom izašao u 88., a drugi put u 78. minuti. Guardiola je upozorio da se tako neće moći nastaviti do kraja sezone.

"Joško ne može igrati sve utakmice, svaka tri dana. Zato nam treba Nathan (Ake), u protivnom nećemo moći biti konkurentni do kraja sezone. Najvažnija stvar je imati spremne i zdrave igrače", rekao je Guardiola na konferenciji za medije uoči Cityjeve utakmice sa Spartom Prag u Ligi prvaka. Sudeći po njegovim riječima, Gvardiol bi protiv Sparte mogao biti među rezervama.

Briljirao je za vikend

Podsjetimo, Gvardiol je za vikend odigrao sjajnu partiju za City. Dvadesetdvogodišnji reprezentativac Hrvatske poentirao je u 33. minuti utakmice protiv Wolvesa u kojoj je City slavio 2:1. Zabio je prekrasan gol svojom slabijom desnom nogom, kojom je naciljao suprotne rašlje s dvadesetak metara iskosa. Asistirao mu je Jeremy Doku, a majstorski gol našeg braniča pogledajte OVDJE

"Većina ekipa u prvih 11 ima četiri braniča, ali kad igraju protiv nas, brojka se često promijeni u pet. Tu su onda i veznjaci koji se priključe, drže se za ruke s braničima. Što onda trebaš? Joška Gvardiola. Odlično je pucao, sjajno se snašao na malom prostoru. Bez tog gola bi nam bilo puno teže", rekao je Guardiola nakon te utakmice.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.