Pašalić o rekordu: Nisam to mogao ni zamisliti, pogotovo kad vidim Hrvate prije mene

Foto: EPA

MARIO PAŠALIĆ u nedjelju je postigao pogodak u 2:0 pobjedi Atalante nad Venezijom. Bio je to njegov 50. gol u Serie A, čime je ujedno postao najbolji strijelac među svim Hrvatima koji su zaigrali u najvišem rangu talijanskog nogometa. Dosad je Pašalić dijelio prvo mjesto s Ivanom Perišićem, koji je za Inter postigao 49 pogodaka. Iza njih su s po 44 gola ostali Nikola Kalinić i Igor Budan, a najboljih pet zatvara Alen Bokšić s 34 gola. 

"Nikad nisam mogao ni zamisliti da ću doći do takve brojke. Uvijek se trudim pomoći ekipi i lijepo je ostvariti ovakav povijesni uspjeh, posebice kad pogledam koji su sve Hrvati tu igrali prije mene - svi su napadači. Ali nemam individualnih ciljeva, ekipa mi je uvijek na prvom mjestu i trudim se dati sve od sebe", rekao je Pašalić na konferenciji za medije uoči Atalantinog susreta sa Celticom u Ligi prvaka.

Od tih 50 golova, Pašalić je 45 zabio za Atalantu, a pet za Milan, gdje je bio na posudbi iz Chelseaja u sezoni 2016./17. Isto tako, Pašalić je pogotkom Veneziji došao do 58 golova za klub iz Bergama u svim natjecanjima te se izjednačio na osmom mjestu povijesne ljestvice strijelaca Atalante s Dancem Poulom Rasmussenom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.