Mancini napušta ulogu izbornika, a Zidanea žele na njegovom mjestu?

Foto: EPA

ROBERTO MANCINI (59) i nogometni savez Saudijske Arabije dogovaraju raskid ugovora, tvrdi Riyadh TV, a prenosi Corriere Della Sera. Talijanski stručnjak krajem kolovoza 2023. preuzeo je saudijsku reprezentaciju i s njom u 18 susreta ostvario sedam pobjeda, pet neriješenih rezultata i šest poraza.

Iako je Mancini dobio podršku vodećih ljudi saudijskog nogometa nakon što je 10. listopada izgubio od Japana (0:2) u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, pet dana kasnije uslijedio je domaći remi s Bahreinom (0:0), a s njime i rasprava s navijačima na stadionu zbog slabih rezultata. 

Mancini, prema informacijama Corriere della Sere, zarađuje 30 milijuna eura godišnje kao izbornik Saudijske Arabije te mu ugovor vrijedi do ljeta 2027. Pronađu li sporazumno rješenje, napustit će klupu prije vremena.

Zidane je san Saudijaca?

Saudijski trener Al-Hazema Saleh Al-Mohammadi (43) i trenutačno nezaposleni Francuz Hervé Renard (56) kandidati su za njegova nasljednika, no Corriere della Sera tvrdi da je san Saudijaca dolazak Zinedinea Zidanea (52).

Zidane je bez trenerskog angažmana otkako je 2021. napustio klupu Real Madrida. U prvom mandatu, između siječnja 2016. i lipnja 2018., odradio je 149 utakmica na klupi Reala, ostvarivši 105 pobjeda, 28 remija i 16 poraza.

Drugi mandat u Madridu trajao je od ožujka 2019. do lipnja 2021. i u njemu je ostvario 69 pobjeda, 25 neriješenih rezultata i 20 poraza. Ukupno je s Realom osvojio 11 trofeja, od kojih se ističu tri Lige prvaka. Među ostalima, u međuvremenu ga se povezivalo s Manchester Unitedom, PSG-om i francuskom reprezentacijom, ali ništa konkretno.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.