Žestoka kazna za trenera iz BiH. Suspendiran je na šest mjeseci

Foto: EPA

ZRINJSKI je u ponedjeljak u Mostaru pobijedio Igman 7:1 u sklopu desetoga kola bosanskohercegovačke Premier lige. Zrinjskom je to bila osma pobjeda u sezoni te se nalazi na prvome mjestu s 25 bodova. Sastav iz Konjica doživio je, pak, peti poraz i pao na sedmu poziciju u konkurenciji 12 klubova.

Gosti su u 26. minuti ostali s desetoricom na terenu nakon što je Almir Bekić dobio drugi žuti karton. Trener Igmana Husref Musemić (63) zbog toga je imao žestoke primjedbe na suđenje glavnog suca Marija Pejića, zbog čega je također isključen, dok je nakon utakmice verbalno napao te teškim psovkama i grubim riječima izvrijeđao kontrolora suđenja Admira Šehovića.

Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine danas je održala sjednicu na kojoj je odlučeno da će Musemić biti suspendiran na šest mjeseci i kažnjen s 3000 konvertibilnih maraka (oko 1500 eura) "zbog isključenja iz igre i nesportskog ponašanja u poluvremenu i nakon završetka navedene utakmice".

Musemić trenersku karijeru proveo u BiH

Musemić je tijekom igračke karijere bio napadač Sarajeva, Crvene zvezde, Heartsa, Twentea, Venla i Pfullendorfa. U trenerskoj karijeri vodio je Sarajevo, Olimpik, tuzlansku Slobodu, Mladost iz Kaknja i Tuzlu City.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.