Hajdukovo 15-godišnje čudo debitira protiv Dinama na Maksimiru?

Foto: HDTV

LUKA VUŠKOVIĆ (15) jučer je srušio Šahtar u Ligi prvaka mladih fantastičnim pogotkom. Hajdukovo čudo od djeteta uvelo je svoje suigrače u osminu finala natjecanja, a potom dobilo crveni karton zbog udaranja protivnika. Vušković bi uskoro mogao debitirati i za seniorsku momčad. Iako po dobi pripada kadetskom uzrastu, dominira među juniorima i krajem veljače bi mogao debitirati u najvećem hrvatskom derbiju.

Debi na Maksimiru?

Po pravilima HNL-a, igrači ispod 16 godina nemaju pravo nastupa, a s obzirom na to da Vušković 24. veljače navršava 16 godina, mogao bi debitirati odmah protiv Dinama. Naime, Hajduk 26. veljače gostuje kod Dinama na Maksimiru i lako je moguće da Leko upotrijebi mladog stopera zbog brojnih problema u obrani.

Hajdukov fenomen

Vušković je fenomen iz Hajdukove omladinske škole. Ove sezone je priključen juniorskoj momčadi premda je još u kadetskim godinama, daleko mlađi od uzrasta u kojem je sada. Corriere dello Sport je ranije pisao da bi ga PSG mogao kupiti za deset milijuna eura, a njegov razvoj prati i Barcelona.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.