Hrvatska je neočekivano kiksala protiv Austrije. Što joj sad treba za dalje?

Foto: Profimedia

NAKON veličanstvene pobjede 39:29 protiv Španjolske u prvom kolu EP-a, hrvatska rukometna reprezentacija negativno je iznenadila odigravši tek 28:28 s reprezentacijom Austrije. Nije to bila ni sjena ekipe koja je prije dva dana razmontirala viceprvaka Europe. Hrvatska je nakon uvodnih 5:1 stala i praktički se do kraja igralo gol za gol. Mogla je Hrvatska i pobijediti, u zadnjih 15 sekundi je imala i igrača više, ali Cindrić je promašio šut za pobjedu.

Što sad Hrvatskoj treba? Treba joj pobjeda protiv slabašne Rumunjske u trećem kolu u utorak, a u slučaju da Španjolska pobijedi Austrijance, ovaj izgubljeni bod ne bi bio nikakav problem. Hrvatska bi tada u drugi krug s dva boda otišla kao prva, a Španjolska bez bodova kao druga. No problem će biti ako Austrijanci iznenade i Furiju te joj uzmu bod ili je pobijede. Tada bi Hrvatska i Austrija išle dalje s po jednim osvojenim bodom. 

"Vjerojatno smo se malo psihički potrošili nakon Španjolske. Prelako smo zabijali golove protiv Španjolske pa smo mislili da će i sad biti tako. No u sportu to ne ide, ovo je bila utakmica za rudarenje, za kopanje. No idemo dalje, možemo biti prvi u grupi i prenijeti dovoljno bodova", rekao je hrvatski izbornik Goran Perkovac.

Hrvatska je ostala i bez Ivana Martinovića, najboljeg igrača utakmice protiv Španjolske. Za Martinovića je zbog ozljede ramena završeno Europsko prvenstvo, a umjesto njega bi u momčad mogao upasti Luka Stepančić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.