Hrvatska je u godinu dana pobijedila samo Latviju i Armeniju u službenim utakmicama

Foto: Profimedia

PORAZOM je Hrvatska otvorila novu sezonu Lige nacija. Bolji je u Lisabonu bio Portugal te pobijedio 2:1. Tako je nastavljen zabrinjavajući niz Hrvatske. Naime, reprezentacija koja je aktualna brončana s SP-a te srebrna u Ligi nacija, posljednji put je u službenoj utakmici pobijedila još u jesen prošle godine. Ne računamo prijateljske utakmice igrane u zadnjih godinu dana, jer one ne nose naboj, ozbiljnost ni ulog kao službene.

Hrvatska je zadnji put pobijedila 21. studenog 2023. Tada je u posljednjoj utakmici kvalifikacija za Euro golom Ante Budimira na Maksimiru savladala Armeniju te tako u zadnji tren osigurala izravan odlazak na Europsko prvenstvo. Tamo pak, u kasno proljeće i rano ljeto ove godine, nije uspjela pobijediti ni u jednoj od tri utakmice na EP-u. Izgubila je 3:0 od Španjolske pa remizirala s Albanijom (2:2) te Italijom (1:1). Tako je prerano i bez pobjede okončala nastup na Euru.

Hrvatska je u zadnjih godinu dana pobijedila tek 137. i 97. reprezentaciju FIFA-ine ljestvice

Grafika: Sofascore

Sada je dakle nastavila tako i na početku Lige nacija. Ako proširimo sliku na zadnjih godinu dana, Hrvatska je od prošlog do aktualnog rujna u službenim utakmicama pobijedila samo Latviju, 137. reprezentaciju svijeta po ljestvici FIFA-e, te Armeniju, koja je 97. na svijetu po toj tablici. 

Obje ove slabe reprezentacije pobijedila je u obje utakmice kvalifikacija za Euro, u rujnu i studenom. Između ovih termina Hrvatska je imala dvostruki program i u listopadu, i to protiv jačih suparnika, ali te obje utakmice je izgubila. Turska ju je savladala 1:0 u Osijeku, a zatim je izgubila 2:1 kod Walesa.

Zbog tih poraza se na kraju morala, kao što smo spomenuli, vaditi protiv Latvije i Armenije kako bi otišla na Euro. Priliku za prekid lošeg niza Hrvatska ima u nedjelju u Osijeku protiv Poljske. 

Standings provided by Sofascore

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.