Ivković: Perišić je na 50 posto i skuha dva gola

Screenshot: HRT

HRVATSKA nogometna reprezentacija pobijedila je Škotsku na Maksimiru u trećem kolu Lige nacija. Gosti su poveli autogolom Duje Ćaleta-Cara, ali je Igor Matanović prvijencem vratio stvari na početak već u idućoj minuti. Za 2:1 zabio je Andrej Kramarić u 70. minuti.

"Nogomet nas je naučio da ima sve manje lakih pobjeda. Jučer je bila važna pobjeda. Strahovito je važno kad pobijediš iako ne igraš dobro. Onda na miru analiziraš gdje si pogriješio, uz pobjedu je to lakše, rekao je HTV-ov stručni sukomentator Tomislav Ivković u emisiji Stadion.

Što Ivković misli o obrani Vatrenih?

Kod Ćaleta-Cara vidi se da se nešto promijenilo u njegovoj glavi, vidi se da je koncentriran i da igra ozbiljan nogomet. Gvardiol nije na nivou na kojem treba biti, kao da želi previše, napravi nekoliko grešaka u pasu i onda ga malo ulovi nervoza i onda nije igrač kakav jest. On mora pojednostaviti igru i mora biti efikasan. 

Bočni igrači?

Naši bočni igrači u ovom sistemu moraju više ići naprijed. Perišić sad ne može. Nije se ubacivao koliko je mogao i trebao, Pašalić je zato lošije izgledao jer nije imao soluciju. Kad je Perišić prvi put došao, zabili smo. Perišić na 50 posto i dva gola. Sosa igra prekomotno i bez rizika, premlad je da to radi. On mora puno više u sprintu ići, nisam ga vidio da ide 110 posto. Lopta mu dođe, on je primi i vrati je nazad. 

Sučići i vezni red?

Mali Luka Sučić nije bio na nivou kakav smo od njega očekivali, pišu da je zamalo igrao za Real Madrid. Dres reprezentacije je jako težak i nije ga lako nositi. Svi očekuju neki gol u rašlje, a on je odigrao koliko je mogao. On je igrač budućnosti.

Kramarić se u prvom dijelu previše vraćao, no Krama je Krama, kad misliš da ga nema, on zabije gol. Petar Sučić nije igrao puno bolje od Pašalića, nego na isti način. On je pametan, njegov problem je igra na kratkom prostoru, kad ima igrača na leđima, mislim da on tu može napredovati. 

Slijedi gostovanje u Poljskoj...

Mi sad imamo utakmicu s Poljskom, sad svi očekuju da mi pobijedimo Poljsku, jer kao imamo toliko igrača... Pa mi nismo Francuzi, oni imaju stotine igrača, a utakmica je treći dan, da je barem četvrti, bilo bi bolje, jer Perišić i Modrić su umorni. Moramo pokazati pamet, igrati disciplinirano, ne griješiti i čekati grešku Poljaka, koji imaju neke probleme, neki igrači im neće igrati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.