Jeličić: Jasna je osnovna razlika između Hajduka ove sezone i svih sezona ranije

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL, Emica Elvedji/PIXSELL

HAJDUK je u desetom kolu SuperSport HNL-a na gostovanju pobijedio Slaven Belupo 2:0. Momčad Gennara Gattusa do tri boda došla je golovima na kraju prvog dijela. Tomislav Božić zabio je autogol, a u strijelce se upisao i Stipe Biuk. Ovom pobjedom Hajduk se odvojio na vrhu prvenstvene ljestvice s 24 boda, četiri više od Rijeke i Dinama. Svoje viđenje utakmice dao je Joško Jeličić, stručni komentator MaxSporta.

"Jasna je osnovna razlika ovogodišnjeg Hajduka i onog unatrag 100 godina hrvatske lige. Ranije bi ove utakmice gubili. Sada su pobijedili. Što se same utakmice tiče, pola sata Belupa je bilo dobro, ali kvalitativno gledajući, nije bila neka ljepotica od utakmice. Žao mi je Belupa, s obzirom na kvalitetu igara imaju jako malo bodova. Najnesretnija su ekipa lige trenutno", rekao je Jeličić pa dodao:

"Bez obzira što će Skomina reći, mislim da je Čulina odradio dobru utakmicu. Za mene nije prekršaj Dialla, nogometno je to čisti pogodak. Žao mi je onog drugog poništenog gola Slavena jer je bila krasna akcija, ali opravdano je poništen."

Komentirao je i Dajakua, koji je bio bijesan kad je izašao iz igre

Osvrnuo se i na probleme koje je Hajduk imao u obrani. "Zadnja linija je danas imala dosta problema. Lučić je bio nesiguran, Hrgović je imao dosta problema s Grgićem. Veznjaci su imali problema s pritiskom koji je Slaven radio, a dosta govori i činjenica da je Livaja imao samo sedam dodira s loptom u prvom poluvremenu", rekao je Jeličić pa dodao:

"Ne znam zašto je Dajaku ljut, ako je ljut na sebe, onda je to reakcija koju većina od nas ima kad izađe iz igre. Na terenu nije pokazao ništa, statistika mu je očajna. U svakom slučaju će imati jedan lagani razgovor s trenerom."

Prozvao je Dolčeka

Osvrnuo se i na Ivana Dolčeka, nogometaša Slavena i bivšeg igrača Hajduka koji nije oduševio. "Dolček je velik talent, prepoznali su to mnogi klubovi. Ali njegovo ponašanje danas nije bilo na razini, u 60. minuti imao je 13 izgubljenih lopti. Osvojio je jedan od sedam duela, a vidjeli ste kakvu ima konstituciju", rekao je Jeličić pa zaključio:

"Mora promijeniti pristup. Zbog ovakvog ponašanja bi mu, da je igrao prije 20-30 godina, kad su u ligi bili mužjaci, već odgojna pukla. Ima tek 24 godine, nije mu još kasno. Ne bih volio da za dvije godine igra u Podravini iz Ludbrega jer je talentiran."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.