ANKETA Je li Slaven Belupo oštećen protiv Hajduka?

Screenshot: MAXSport

HAJDUK je u desetom kolu SuperSport HNL-a na gostovanju pobijedio Slaven Belupo 2:0. Momčad Gennara Gattusa do tri boda došla je golovima na kraju prvog dijela. Tomislav Božić zabio je autogol, a u strijelce se upisao i Stipe Biuk. Ovom pobjedom Hajduk se odvojio na vrhu prvenstvene ljestvice s 24 boda, četiri više od Rijeke i Dinama. Ekipa Marija Kovačevića ostala je na posljednjem mjestu s pet bodova.

Je li bio prekršaj uoči drugog gola Hajduka?

Nakon utakmice puno se priča o situaciji uoči drugog pogotka Hajduka. Ismael Diallo osvojio je loptu u duelu s Antonijom Bosecom te je gurnuo za Stipu Biuka, koji je preciznim udarcem pogodio za 2:0. VAR je pregledavao tu situaciju zbog mogućeg prekršaja Dialla na Bosecu - naime, Diallo je prvo odnio loptu, ali je onda i kopačkom po glavi zahvatio Boseca. Ipak, VAR suci odlučili su potvrditi odluku glavnog arbitra Ante Čuline.

Pretpostavlja se da su suci u toj situaciji uzeli u obzir da je Diallo prije kontakta igrao loptom, a također je moguće da su Bosecov potez okarakterizirali kao opasnu igru. Naime, opasnom igrom smatra se svaki potez kojim igrač ugrožava tuđu ili vlastitu sigurnost, a u ovom slučaju moglo bi se protumačiti da je Bosec išao prenisko glavom i tako ugrozio vlastitu sigurnost.

Trener Slavena Mario Kovačević rekao je da je očekivao da će biti dosuđen prekršaj: "Doktor mi je rekao da Bosec ima mali potres mozga. Nismo htjeli riskirati s njim. Za gol sam se bunio zbog visoko podignute noge, ali ne zanima me suđenje, neka sude kako hoće. Uvijek se to sudilo, ne razumijem. Ako ih veseli da to rade protiv Slaven Belupa, neka nastave."

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.