L’Equipe: Tudor je na korak do novog posla

Foto: EPA

IGOR TUDOR (46) je bez posla od ovoga ljeta, otkako se rastao s talijanskim prvoligašem Lazijem. Vodio je Lazio prošle sezone, a na klupi je odradio samo 11 utakmica u kojima je imao šest pobjeda. Ipak, nije se slagao s čelnicima kluba, pa je napustio Rim prije nego što se očekivalo.

Francuski L’Equipe javlja da bi se Tudor uskoro mogao vratiti trenerskom poslu. Ističu da je na korak do toga, i to u francuskoj ligi, u kojoj je već radio. Bio je trener Marseillea u sezoni 2022./2023. Na Velodromeu je u 48 utakmica ostvario učinak od 27 pobjeda, sedam remija i 14 poraza uz razliku pogodaka 88:58. 

Tudor je glavni kandidat

Ovoga puta mogao bi preuzeti klupu Rennesa, kluba koji nakon osam kola razmišlja o smjeni trenutačnog trenera Juliena Stephana. Nakon osam kola Rennes ima jednako toliko bodova i čelnici kluba jako su nezadovoljni tom činjenicom.

Posljednji kiks dogodio se u subotu kad je Rennes odigrao 1:1 na gostovanju kod Bresta, a L’Equipe piše da je sportski direktor Rennesa Frederic Massara zainteresiran za dovođenje Tudora kao Stephanove zamjene.

Promjenu trenera traže i navijači Rennesa, koji su u to ime organizirali i prosvjed na parkiralištu ispred stadiona. Podsjetimo, osim Marseillea i Lazija, Tudor je dosad u trenerskoj karijeri vodio Hajduk (dva mandata), PAOK, Karabükspor, Galatasaray, Udinese (dva mandata) i Veronu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.