Dajaku je izgubio živce kad ga je Gattuso izvadio iz igre. Jeličić: Čeka ga razgovor

Screenshot: MaxSport

HAJDUK je u desetom kolu SuperSport HNL-a na gostovanju pobijedio Slaven Belupo 2:0. Momčad Gennara Gattusa do tri boda došla je golovima na kraju prvog dijela. Tomislav Božić zabio je autogol, a u strijelce se upisao i Stipe Biuk. Ovom pobjedom Hajduk se odvojio na vrhu prvenstvene ljestvice s 24 boda, četiri više od Rijeke i Dinama. 

Slaven je u utakmicu krenuo vrlo energično i zahvaljujući tome u uvodnih 15 minuta postigao dva pogotka, ali su oba poništena zbog zaleđa, s tim da je drugi pogodak poništen tek nakon VAR intervencije. Hajduk se sredinom drugog poluvremena konsolidirao, a onda u 39. minuti poveo autogolom domaćeg kapetana Tomislava Božića.

Ljutita reakcija Dajakua

Do kraja poluvremena Stipe Biuk povećao je vodstvo gostiju sjajnim preciznim udarcem iskosa. U 56. minuti na klupi Hajduka dogodila se zanimljiva situacija. Gennaro Gattuso iz igre je izvadio Leona Dajakua i uveo Bambu Sanyanga, a Dajaku nije krio nezadovoljstvo.

Kad je prišao klupi za pričuve, njemački krilni napadač albanskog podrijetla ljutito je bacio bočicu s vodom u praznu stolicu, što se dobro vidjelo u televizijskom prijenosu. Nejasno je što ga je točno naljutilo. 

Dajaku je bio pun frustracije nakon što ga je Gattuso zamijenio! 😬 #SlavenBelupo #Hajduk #SuperSportHNL #HRnogomet

Objavljuje HRnogomet u Nedjelja, 20. listopada 2024.

Dajaku je zbilja odigrao groznu utakmicu

Situaciju s Dajakuom komentirao je i Joško Jeličić, stručni komentator MaxSporta. "Ne znam zašto je Dajaku ljut, ako je ljut na sebe, onda je to reakcija koju većina od nas ima kad izađe iz igre. Na terenu nije pokazao ništa, statistika mu je očajna. U svakom slučaju će imati jedan lagani razgovor s trenerom", rekao je Jeličić.

Jeličić je potpuno u pravu, statistika Dajakua je zbilja bila očajna. Nijemac je imao 22 dodira s loptom, 0/2 osvojenih duela, 0/2 uspješnih driblinga, 0/1 uspješnih centaršuta te 0/1 preciznih dugih lopti. Također je izgubio posjed čak devet puta.

Grafika: Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.