Kći milijardera ispala s US Opena, poznate finalistice

Foto: Profimedia

ARINA SABALJENKA, bjeloruska tenisačica postavljena za drugu nositeljicu, i Jessica Pegula, domaća predstavnica i šesta tenisačica svijeta, igrat će za naslov pobjednice US Opena. Sabaljenka, inače dvostruka osvajačica Australian Opena, ovim je rezultat izjednačila svoj najveći uspjeh na posljednjem Grand Slam turniru sezone, dok će Pegula premijerno igrati u finalu nekog od četiri najveća teniska turnira.

Za plasman u finale Sabaljenka je igrala protiv 13. nositeljice Emme Navarro. Amerikanka, kći Bena Navarra, bankara i investitora teškog 3.5 milijardi dolara, nikad dosad u karijeri nije stigla tako daleko u ždrijebu Grand Slama. Izgubila je od Sabaljenke 3:6, 6:7(2), no sjajan rezultat podići će ju u sljedećem izdanju WTA liste među deset najbolji tenisačica svijeta. U karijeri je osvojila jedan turnir, ove godine u Hobartu.

Dosad su igrale sedam puta, Sabaljenka vodi 5:2

U meču dvije jedine tenisačice koje su do polufinale stizale bez izgubljenog seta, Pegula je svladala Karolinu Muchovu 1:6, 6:4, 6:2. Postala je time najstarija finalistica US Opena od 2015. i Flavije Pennette. Ima 30 godina.

Sabaljenka i Pegula dosad su igrale sedam puta jedna protiv druge, a zadnji put u Cincinnatiju prije nešto više od dva tjedna. Naslov je sa 6:3, 7:5 osvojila Sabaljenka. Bjeloruskinja, koja je na putu do finala izgubila tek jedan set, vodi 5:2 u međusobnim ogledima protiv svoje sljedeće suparnice. Pegula je, podsjetimo, za polufinale pobijedila najbolju tenisačicu svijeta Igu Swiatek.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.