Modrić srušio 58 godina star rekord Real Madrida

Foto: EPA

LUKA MODRIĆ ulaskom u igru utakmici protiv Celte Vigo postao je najstariji igrač u povijesti koji je nastupio za Real Madrid. Nastupio je u dobi od 39 godina i 41 danom. Rekord je dosad držao mađarski napadač Ferenc Puškaš, koji je 1966. nastupio u kupu protiv Betisa u dobi od 39 godina i 36 dana. 

Modrić je ovim rekordom dodatno učvrstio svoj status legende Kraljevskog kluba. U Real Madrid je došao 2012., dva tjedna uoči 27. rođendana. Od tada je u bijelom dresu osvojio 27 natjecanja, čime je postao najtrofejniji igrač u povijesti kluba. Najvrjedniji trofeji su šest Liga prvaka te četiri naslova prvaka Španjolske.

Bio mu je ovo 547. nastup za Real

Modrić je prije ove sezone produljio ugovor s Realom na godinu dana. Njegova uloga se smanjila, kao i mjesto u hijerarhiji Reala, no još uvijek dobiva minutažu, pogotovo jer momčad ima u posljednje vrijeme problema s ozljedama.

Dosad je za Kraljevski klub skupio 547 nastupa, zabio je 39 golova, a 88 ih je namjestio. Modrić još uvijek dobiva punu minutažu u hrvatskoj reprezentaciji, za koju je odigrao dvije utakmice u Ligi nacija ovaj mjesec. Za Hrvatsku je nastupio 182 puta i dao 27 golova.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.