Najbolji strijelac juniorske lige otišao u Šibenik. Dinamo će ga moći vratiti

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

ZLATAN KOŠĆEVIĆ (19) raskinuo je ugovor s Dinamom i postao igrač Šibenika, a Dinamo će imati pravo prvokupa u budućnosti. Košćević je prošao Dinamovu nogometnu školu, a prošle je sezone briljirao u prvoj hrvatskoj ligi za juniore. Zabio je sjajnih 20 pogodaka u 29 nastupa. Podijelio je na kraju vrh ljestvice strijelaca s Davidom Ružićem, igračem Lokomotive.

Šibenik je ove sezone najugodnije iznenađenje SuperSport HNL-a. Ima tri pobjede u pet odigranih kola nakon što se tek vratio iz SuperSport Prve nogometne lige u najviši rang natjecanja. Košćević će u momčadi Marija Carevića imati dosta jaku konkurenciju. Šibenikov je roster pun centralnih napadača.

Veteran i bivši hrvatski reprezentativac Ivan Santini ima prednost pred svima u prvom sastavu. Kako Carević voli igrati s dva napadača, Santiniju uglavnom društvo pravi Ivan Božić. Na klupi su još Ivan Laća, Bruno Zdunić, Carlos Torres, Ivan Baković i Ivan Delić. Svi navedeni igrači mogu igrati kao centralne špice.

Teško bi se 19-godišnjak nametnuo u ovakvom Dinamu

Iako je iza Košćevića sjajna sezona u juniorskoj ligi, u Dinamu bi jako teško dobio priliku za dokazati se, tako da je ovakav potez logičan. Bruno Petković i Sandro Kulenović etablirali su se kao najbolji ofenzivni dvojac u hrvatskoj ligi.

Dinamo je izgradio momčad za igranje u Ligi prvaka, u kojoj će do kraja siječnja sljedeće godine odigrati osam utakmica u prvoj fazi. Trener Sergej Jakirović morat će dobro rasporediti snage kako bi zadržao vrh ljestvice u SuperSport HNL-u te bio konkurentan u Ligi prvaka koja ove sezone donosi više novca nego ikad.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.