Napadač iz BiH postao je najskuplji igrač u povijesti Stuttgarta

Foto: VfB Stuttgart

REPREZENTATIVAC Bosne i Hercegovine Ermedin Demirović (26) prešao je iz njemačkog prvoligaša Augsburga u Stuttgart, koji je oborio klupski rekord u ulaznom transferu. Demirovića su platili 21 milijun eura plus sedam milijuna eura lako ostvarivih bonusa. Potpisao je ugovor na četiri godine. Dosad je rekorder Stuttgarta bio Nicolas Gonzalez, koji je potpisao za 11.26 milijuna eura u sezoni 2018/2019. 

"Demirović je pokazao iznimnu kvalitetu u posljednjih nekoliko godina. Bio je impresivan kao strijelac i kao kreator napada. Njegovo iskustvo i mentalitet čine ga jako dobrim dodatkom za ovu momčad. Sretni smo jer će Ermedin nositi naš dres", rekao je po potpisu ugovora sportski direktor Stuttgarta Fabian Wohlgemuth.

Igrajući za Augsburg prošle sezone Demirović je zabio 15 golova u Bundesligi te podijelio deset asistencija. Time si je povisio cijenu na nogometnom tržištu. "Jako sam sretan i jedva čekam početak sljedeće sezone. Sviđa mi se način na koji igra ova momčad, znam neke igrače i neće mi trebati dugo dok se priviknem", rekao je Demirović na predstavljanju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.