Njemački napadač odbio potpisati dres s duginim bojama: Neću potpisati to gej sranje

Foto: EPA

NOGOMETAŠ Wolfsburga Kevin Behrens (33) na marketinškom događaju njemačkog prvoligaša odbio je potpisati posebno izdanje klupskog dresa, koje je sadržavalo dugine boje u čast LGBTQ zajednice. Behrens je pritom rekao: "Neću potpisati to gej sranje", a kasnije se ispričao.

Wolfsburg je za Bild komentirao ovaj slučaj. "Tijekom internog sastanka izrečene su izjave koje nisu u skladu sa stajalištem VfL Wolfsburga. Incident je odmah interno riješen. VfL Wolfsburg ističe da je svjestan svoje društvene odgovornosti. Klub i njegovi zaposlenici zalažu se za različitost i toleranciju, a temelje vrijednost poput poštovanja, poštenja i odgovornosti oduvijek su čvrsto ukorijenjene u klupskoj filozofiji."

"Moj spontani komentar apsolutno nije bio u redu"

Behrens je svojim komentarom, piše Bild, šokirao klupske zaposlenike koji su sudjelovali u akciji potpisivanja raznih artikala, a koji se kasnije prodaju, dijele u nagradnim igrama ili budu dio dobrotvornih kampanja. Na sastanku sa sportskim direktorom Sebastianom Schindzielorzom poručio je da nema ništa protiv homoseksualaca, dok se u izjavi za Bild ispričao.

"Moj spontani komentar apsolutno nije bio u redu, želio bih se ispričati. Tema je jasno interno raspravljena i molim vas za razumijevanje, ne želim dalje komentirati", rekao je Behrens za njemački medij. Nije poznato je li ga Wolfsburg kaznio.

Behrens je tijekom karijere nastupao za Wilhelmshaven, drugu ekipu Hannovera, Aachen, Essen, Saarbrücken, Sandhausen, Union Berlin i Wolfsburg, u koji je došao u siječnju ove godine te mu ugovor vrijedi do ljeta 2025. Prema podacima Transfermarkta, u cijeloj karijeri zabio je 144 pogotka u 456 utakmica. Ima jedan nastup za reprezentaciju Njemačke, a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na dva milijuna eura.

Brekalo 2018. odbio nositi traku u duginim bojama

Behrensov slučaj podsjeća na slučaj hrvatskog napadača Josipa Brekala (26), koji je 2018. godine, također kao igrač Wolfsburga, odbio na rukavu nositi traku u duginim bojama, poznati simbol tolerancije prema homoseksualcima. 

"Odgojen sam jako religiozno. Nemam ništa protiv da netko drugačije živi, dok je to samo njegova stvar. Ali ovaj simbol ne želim i neću nositi jer se protiv mom kršćanskom svjetonazoru", rekao je Brekalo prije šest godina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.