Dinamo je njihov povratak čekao 9 mjeseci. Sad su zaigrali u prijateljskoj utakmici

Sadegh Moharrami Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

DINAMO je u prijateljskom susretu u Svetom Martinu na Muri pobijedio domaći Polet 0:1. Strijelac jedinog pogotka protiv vodećeg i dosad neporaženog kluba Treće NL Sjever, što je četvrti rang hrvatskog nogometa, zabio je Sandro Kulenović u 36. minuti. Zagrebački klub time je završio mini-pripreme u Međimurju.

Trener Nenad Bjelica može biti sretan zbog nekoliko igrača. Stoper Dino Perić (30) i desni bočni Sadegh Moharrami (28) vratili su se nakon devet mjeseci izbivanja zbog ozljeda. U sastavu Dinama bio je i branič Mauro Perković (21), kojeg nije bilo od kolovoza, no nažalost je morao biti zamijenjen krajem prvog poluvremena zbog problema s gležnjem. Zasad nije poznato u kakvom je stanju.

Za prvu momčad debitirali su senegalski veznjak Falou Faye (19) te juniorski napadač Petar Andrić (17) i veznjak Anđelo Šutalo (17), a još jedan nastup upisao je lijevi bek Jan Oliveras (20), Španjolac koji je prije dva mjeseca stigao na posudbu iz Rome do kraja sezone. Još nije igrao u službenoj utakmici, već je dobio minutažu samo u prijateljskom ogledu s Trnjem.

Dino Perić / Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Povratci iskusnih braniča

Moharrami i Perić su dugogodišnji igrači Dinama sa 134, odnosno 183 nastupa za klub. Njihovi povratci dat će Bjelici širinu u obrani. Posebnu pozornost zaslužuje Oliverasov drugi nastup s obzirom na to da je stigao iz moćnog talijanskog kluba. U slučaju da ga poželi zadržati, Dinamo će talijanskom klubu morati isplatiti malo više od milijun eura.

Najveći Oliverasov problem bio je što je došao u fizički lošem stanju. Naime, Roma je radila sve da ga transferira u Saudijsku Arabiju i pola ljeta je proveo rješavajući pitanje gdje će igrati ove sezone. Na kraju je pokazao ambiciju i htio se okušati u Dinamu te je odbio znatno unosniju arapsku ponudu. Takav režim ostavio je posljedice i sada mu puno više nego drugima treba da dođe u formu.

Jan Oliveras / Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Bjelica o Oliverasu: Vrijeme će pokazati kada će dobiti šansu

Bjelica je uoči Dinamova gostovanja u Varaždinu dobio pitanje o Oliverasu. "U dobrom je stanju. Prema mojim informacijama, došao je u Dinamo nakon perioda u kojem 45-50 dana nije bio u nogometnom treningu. Treba mu vremena za prilagodbu na Dinamo, Zagreb, novi život. Mlad je igrač, u seniorskom nogometu ima malo utakmica. Doveli smo ga na godinu dana dugu posudbu.

Dajemo si vremena da ga u tih godinu dana možemo dobro procijeniti. Vrijeme će pokazati kada će dobiti šansu. Na toj poziciji imamo Ronaëla Pierre-Gabriela, koji može pokriti, a imamo i Ogiwaru i njega. Bit će prilika za njega", rekao je trener Dinama.

Transfermarkt Oliverasa procjenjuje se na 150 tisuća eura vrijednosti. Zasad ima 93 nastupa za mlađe Romine momčadi, a prošle sezone je igrao Primaveru, ligu za mlade ekipe talijanskih klubova. U 25 nastupa za Romu imao je pet asistencija.

Utakmice s Istrom i Salzburgom nakon reprezentativne pauze 

Dinamo je na trećem mjestu SuperSport HNL-a s 19 bodova, dok u Ligi prvaka ima jedan bod nakon poraza od Bayerna (9:2) i remija s Monacom (2:2). Bjeličina momčad domaćem se prvenstvu vraća 19. listopada, kad gostuje u Istri, dok je 23. listopada na rasporedu susret Lige prvaka u Salzburgu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.