Anđela Mužinić Vincetić je u finalu stolnoteniskog turnira na Paraolimpijskim igrama

Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

NAJBOLJA hrvatska parastolnotenisačica Anđela Mužinić Vincetić (31) plasirala se u finale kategorije WS3 na Paraolimpijskim igrama u Parizu. Mužinić Vincetić je izborila finale pobjedom protiv Kineskinje Juan Xue 3:1 (10:12, 11:3, 11:8, 11:8), koja je do sad dvaput osvajala zlato na Paraolimpijskim igrama u pojedinačnoj konkurenciji, a za zlato će se večeras boriti protiv Koreanke Jiyu Yoon koja je bila bolja od Talijanke Charlotte Ragazzini 3:1 (11:7, 13:11, 7:11, 11:4).

Ovo je njezina treća paraolimpijska medalja u karijeri jer je na posljednjim Igrama u Tokiju osvojila brončanu medalju, a prije toga u Riju srebrnu medalju u ekipnoj konkurenciji. Finale je na rasporedu večeras u 20.15 kada ćemo saznati kojeg će sjaja biti druga hrvatska medalja na ovim Igrama jer broncu je već ranije osvojio bacač kugle Luka Baković.

Sjajan meč i veliki povratak

"Ovo sam napokon bila ja, odigrala sam svoj najbolji stolni tenis, napokon sam se opustila, napokon sam uživala i pokazala ono što znam", izjavila je 31-godišnja Splićanka.

Bio je to sjajan meč. Kineskinja je povela 1:0 u setovima, Anđela je ekspresno izjednačila, da bi Xue u trećem setu povela sa čak 7:1. Činilo se kako je set izgubljen, no hrvatska igračica je stizala bod po bod izjednačivši na 7:7, a potom u sjajnoj završnici dobila set sa 11:8. U četvrtom setu je bilo 8:8, a Mužinić Vincetić je s tri poena u nizu izborila pobjedu.

"Ključna je bila taktika, nisam odustala, vjerovala sam u sebe i rezultat u tom trenutku nije bitan. Znala sam da mogu nadoknaditi zaostatak", dodala je.

Najveći pojedinačni uspjeh u karijeri

Najveći je to pojedinačni uspjeh u karijeri za 31-godišnju Mužinić Vincetić, koja je dosad osvojila pojedinačne medalje na svim natjecanjima osim Paraolimpijskih igara. U Pariz je stigla kao aktualna europska prvakinja, dok je na svjetskim prvenstvima osvojila srebro u Granadi 2022. te broncu u Laškom 2018.

Samim ulaskom u polufinale u kojem je danas slavila osigurala je bila minimalno brončanu medalju, a tada je izjavila: "Iz Rija i Tokija smo se vratili s ekipnim medaljama, ovo je moja prva pojedinačna medalja. Došlo je i moje vrijeme, nakon godina i godina rada i treniranja."

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.