Olić: Četvrti sudac je napravio nešto što nisam u karijeri vidio

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

HRVATSKA U-21 reprezentacija pobijedila je vršnjake s Farskih otoka 2:1 u utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Golove su zabili Marin Ljubičić i Franjo Ivanović. Pogodak za Farske otoke postigao je Beinir Nolsoe. Gosti su utakmicu završili s igračem manje jer je Gulibrandur Oregaard dobio izravni crveni karton.

Ivica Olić debitirao je kao izbornik U-21 reprezentacije, a nakon utakmice je pohvalio vratara Nikolu Čavlinu, koji se istaknuo s nekoliko sjajnih obrana. Čavlina je trenutno na posudbi iz Dinama u Osijeku. Ondje mu ne ide najbolje i brani u slaboj formi. Olić je na kraju istaknuo irske suce predvođene Hennesseyem. Naime, četvrti sudac je dodatno produžio utakmicu na već dodanu nadoknadu prvoga suca.

Olić se čudio sucima

"Iskreno, mislio sam da ćemo mi nakon našeg drugog pogotka mirno završiti ovu utakmicu. Na kraju smo morali strepiti, pa prvi kraj, pa je još onda četvrti sudac napravio nešto što nisam u karijeri vidio, s tim sam se susreo samo na televiziji, da ono još on sad produži. Dobro da nisu mi igrači već otišli. Ali evo, važna pobjeda, važna tri boda nakon tri poraza i 13 primljenih golova.

Osobno moram zahvaliti danas i pohvaliti našeg kapetana Nikolu, koji je nakon ovih problema u klubu i napisa u novinama imao jako turbulentnu noć i turbulentni dan. Sigurno svi znamo o čemu se radi, ali pokazao je da je jedan karakteran momak, da je pravi kapetan."

Istaknuo je probleme

Potom je dodao: "Isto tako smo detektirali jako puno problema iz ove utakmice. Za pet dana nas očekuje jedan sasvim drugačiji protivnik, favorit naše grupe, jedan lider koji će sigurno još više kazniti ako mu se dozvoli da nas ovako lagano probija. Mislim da smo najviše problema imali jer su oni jednostavno bili bolji u svim tim nekakvim 50-50 duelima, bolji i brži.

Tu moram još pohvaliti igrače s klupe. Odradio je odlično Soldo, koji je strašno iskontrolirao sredinu terena, dobio beskonačan broj duela u zraku i stvarno kapa dolje. To je primjer kako se treba boriti za Hrvatsku." Hrvatska u sljedećoj utakmici dočekuje Portugal u utorak.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.