Priča se kako je Osijek na prodaju. Direktor kluba: Prodajemo se Red Bullu? Smiješno

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

OSJEČKIM kuloarima već neko vrijeme kruže priče o prodaji kluba. Naime, mađarski vlasnici navodno bi prodali NK Osijek, no ozbiljno zainteresiranih kupaca zasad nema. Spominjalo se po društvenim mrežama kako bi konzorcij Red Bull mogao ući u priču, no to su i dalje kuloarske priče. Ipak, tračevi su stigli do Osijekovog direktora Vladimira Čohara. On je u razgovoru za Glas Slavonije sve demantirao:

Čohar objasnio situaciju 

"U pričama o prodaji kluba ključna je riječ - kuloari. Bilo bi neozbiljno reći kako mi u klubu ne pratimo što se piše i priča po kuloarima, raznim forumima i društvenim mrežama. Razgovarati o jednoj takvoj ozbiljnoj transakciji kao što je prodaja kluba koji ima konkretnu, ali i emocionalnu vrijednost, a da se ne uključi onoga tko je vlasnik NK Osijeka, posve je deplasirano. 

Mi se u NK Osijeku nikada nismo opterećivali poslovnim potezima i akcijama našeg glavnog sponzora Lörinca Meszarosa. On ima vrlo širok spektar poslovnih interesa, a sport je samo jedan od njih, u koji spada NK Osijek. Iz perspektive kluba komentirati glasine kako se NK Osijek prodaje, ne znam, Red Bullu u najmanju je ruku smiješno. To su stvari koje se mogu raditi i rade na jedan puno ozbiljniji način. 

Zna se tko je vlasnik NK Osijeka, a iz osobnih iskustava u takvim transakcijama znam kako se one provode, da se o tome puno ne priča i ne piše. Prema mojim saznanjima, prodaja NK Osijeka nikada nije bila tema, niti je bilo kakvih ponuda za kupnju kluba. Sada, dakle, službeno - NK Osijek i Opus Arena nisu na prodaju. Sve ide na način koji je zamišljen prvog dana kada je NK Osijek dobio novog vlasnika. On je svoje mišljenje javno izrekao na početku ove sezone i o temi prodaje kluba doista više nema potrebe bilo što dodati."

Uprava je svjesna pritiska navijača zbog loših rezultata

Čohar tvrdi da je vlasnik Lorinc Meszaros zadovoljan radom kluba: "Najvažnije je da je naš glavni sponzor zadovoljan i daje nam podršku u radu. No klub je živo biće, u kojem je život vrlo intenzivan, pa si ne mogu dopustiti luksuz kratkoročnog pogleda na situaciju. Itekako smo svjesni nestrpljenja naših navijača, koji su željni nekog pravog rezultata. Siguran sam kako je NK Osijek infrastrukturno i financijski jedan od tri najbolja kluba u državi, a rezultat ne bi trebao utjecati na tu činjenicu."

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.