Ovako teren Rujevice izgleda dva dana nakon utakmice Hrvatske. Evo zašto

Foto: Index

HRVATSKA nogometna reprezentacija je u ponedjeljak na riječkoj Rujevici u sklopu priprema za Europsko prvenstvo rezultatom 3:0 uvjerljivo pobijedila Sjevernu Makedoniju. Dvostruki strijelac bio je Lovro Majer, a prvijenac za reprezentaciju postigao je Marco Pašalić. Gosti nisu bili bez ikakvih šansi, ali Hrvatska je naprosto demonstrirala veću kvalitetu i bolje je koristila svoje prilike.

Prvih tjedan dana priprema u Rijeci reprezentacija je trenirala na glavnom travnjaku stadiona Rujevica. Dan nakon utakmice se prestalo s tom praksom pa su igrači trenirali na jednom od pomoćnih terena odličnog riječkog kampa, a danas nije ni bilo klasičnog treninga, već je reprezentacija odradila trening u hotelskom fitness centru, gdje su igrači i stožer smješteni od prošlog ponedjeljka.

Krenuli radovi na obnovi travnjaka

Dva dana nakon utakmice je potpuno jasno zašto se više ne trenira na glavnom terenu. Dijelovi travnjaka su potpuno uklonjeni, trava je pošišana do kraja, a s terena su uklonjeni golovi. Nije se dogodilo ništa dramatično vezano uz samu utakmicu, nego je Rijeka krenula u obnovu terena i pripremu travnjaka za sljedeću sezonu. Travnjak na Rujevici je među najboljima u Hrvatskoj, a posljednji put je kompletno mijenjan 2021. godine.

Pripreme nogometaša Rijeke će početi 20. lipnja, a prve treninge će odraditi na Rujevici prije nego što se upute u stalnu bazu za koju se očekuje da će biti Kranjska gora. Ljetne pripreme kreću pet dana kasnije nego prošle sezone, što je i logično jer je početak SHNL sezone pomaknut na 2. kolovoza (deset dana kasnije nego prošle sezone), a Rijeka prvu europsku utakmicu igra 25. srpnja.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.