ANKETA Treba li Perišić biti pozvan u reprezentaciju?

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

IZBORNIK hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić objavio je popis igrača za predstojeće susrete Lige nacija. Hrvatska reprezentacija u rujnu je na gostovanju izgubila od Portugala (2:1) u prvom kolu Lige nacija, dok je u drugom na osječkoj Opus Areni slavila protiv Poljske (1:0).

Hrvatskoj idući susret slijedi 12. listopada protiv Škotske u trećem kolu Lige nacija, a tri dana kasnije čeka je nova utakmica s Poljskom. Sa Škotskom će naša reprezentacija igrati na Maksimiru u Zagrebu, a s Poljacima na gostovanju u Varšavi. Na Dalićevom se popisu našao Ivan Perišić, koji je ove sezone nije odigrao nijednu cijelu utakmicu.

Grafika: Sofascore

Nije na razini kao prije ozljede, no kod Dalića ima velik kredit

Prije nego što je raskinuo ugovor s Hajdukom Perišić je nastupio u utakmici SuperSport HNL-a protiv Slaven Belupa, u kojoj je odigrao 68 minuta. Skupio je i nastupe protiv Ružomberoka i Torshavna, ukupno 164 minute.

No Dalić ga je pozvao i za utakmice s Portugalom i Poljskom. U obje utakmice je ušao s klupe. Protiv Portugala je odigrao 15-ak minuta, dok je protiv Poljske ušao u sudačkoj nadoknadi drugog poluvremena. 

"Oni koji će igrati u klubu bit će s nama. Trebaju nam ljudi koji stalno nastupaju i u formi su", znao je reći Zlatko Dalić tijekom svog dugog izborničkog mandata. No znao je i reći da se u reprezentaciju "teško ulazi, a još teže izlazi", što je primjenjivo na Perišićev slučaj.

Krilni napadač, iako je napunio 35 godina i iza sebe ima tešku ozljedu koljena, ima ogroman kredit kod hrvatskog izbornika. Nastupio je u 136 utakmica za reprezentaciju te zabio 33 pogotka, no činjenica je da Splićanin nakon oporavka od ozljede koljena nije igrač kakav je bio.

Izgubio je na brzini i eksplozivnosti, koje su mu omogućavale prodornost po lijevoj strani. Potpisao je prošli tjedan kao slobodan igrač za nizozemski PSV. Bio je na klupi ovog vikenda u utakmici protiv Fortune Sittard, ali nije ušao. Do utakmica Lige nacija stigne još i upisati pokoji nastup za svoj novi klub. 

Dalić je ovako pravdao poziv za Perišića

"Ivan dobro radi, jako dobro trenira. Iznenadilo me koliko je dobar, moćan u treningu. Jako dobro se vratio nakon svega što je bilo. U boljem je stanju nego što sam očekivao. Povlače se pitanja zašto smo ga zvali. Iskreno, ja boljeg ne vidim. Nađite boljeg, bržeg na lijevoj strani od Perišića. Ja ga ne vidim", rekao je Dalić nakon prvih utakmica Lige nacija.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.