Problem za Dalića. Poziv Livakoviću ovisi o odluci UEFA-e?

Foto: Marko Lukunic/Pixsell

DOK HRVATSKA iščekuje novi popis Zlatka Dalića, koji okuplja reprezentaciju za dva preostala dvoboja u Ligi nacija, iz UEFA-e još nije stigla vijest o kojoj će ovisiti i Dalićeve odluke. Radi se o Dominiku Livakoviću koji je protiv Poljske dobio izravan crveni karton. To je po pravilima automatski jedna utakmica suspenzije, ali povjerenstvo u UEFA-i ima pravo odlučiti se i za veću kaznu, a ta odluka još nije donesena.

Petnaestog studenog Hrvatska igra u Škotskoj i taj susret će Livaković sigurno propustiti, ali bi se zato mogao vratiti tri dana kasnije protiv Portugala u Splitu. Podsjetimo, za prošli ciklus Dalić je uz Livakovića zvao Dominika Kotarskog i IVicu Ivušića. Nakon što se Kotarski ozlijedio, pozvao je Nediljka Labrovića.

Hernandez nije gledao VAR

Livakovića je u 76. minuti utakmice protiv Poljske isključio španjolski sudac Hernandez nakon duela s Robertom Lewandowskim. Ivan Perišić uputio mu je kratko dodavanje, no Livaković je uspio stići prvi do lopte. Ipak, nakon što ju je izbio, u nastavku pokreta je zakačio Lewandowskog.

Sudac Alejandro Hernandez zbog toga ga je isključio. Španjolski sudac nije gledao VAR snimku, što je posebno razljutilo momčad i Zlatka Dalića i Hrvatska je ostala s igračem manje. Situaciju možete pogledati ovdje.

Marić: Gdje je VAR?

Bivši šef hrvatskih sudaca Bruno Marić za Novu TV je rekao: "Za mene nerazumljiva i neprihvatljiva odluka. Livaković je prvi na lopti i njegova želja je igrati s loptom, a Lewandowski mora voditi računa o svojoj kretnji. Nije mi jasno da nije bilo VAR intervencije. Grozim se sad objašnjenja koja će shvatiti samo neka tri stručnjaka. Nogometno neprihvatljiva odluka."

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.