Rijeka dovela bivšeg mladog reprezentativca Hrvatske

Foto: NK Rijeka

STIPE PERICA (29) novi je napadač Rijeke, objavio je hrvatski prvoligaš. Potpisao je dvogodišnji ugovor, uzeo broj 77 i već će danas poslijepodne odraditi trening s ostatkom momčadi. Podsjetimo, o njegovu dolasku jučer je pisao nogometni insajder Sacha Tavolieri, koji je najavio da će Perica raskinuti ugovor sa Standard Liegeom i doći u Rijeku.

"Već duže vrijeme sam kroz razgovore s Antoninijem Čulinom imao ovu opciju kao najbolju za moju karijeru. Rijeka je velik klub, jedan od najvećih u Hrvatskoj, jedva čekam započeti svoj put ovdje i nadam se da će biti uspješan", rekao je Perica za službenu stranicu Rijeke te se osvrnuo na 12 godina provedenih u inozemstvu:

"Svaka sezona bila je priča za sebe i danas sam drugačiji čovjek i igrač nego što sam bio. Puno sam napredovao u svakom segmentu nogometne igre i nadam se da će ova sezona biti najbolja od svih do sada i da će ostati u najboljem sjećanju. Uvjeren sam da ću dati svoj maksimum na travnjaku i nadam se da će to biti dovoljno za puno slavlja naših navijača."

Chelsea je Pericu prije 11 godina platio 2.45 milijuna eura

Stipe Perica počeo je igrati nogomet u Zadru. U svojoj prvoj seniorskoj sezoni, 2012. zabio je osam golova u 20 susreta i tako bio jedan od glavnih igrača koji su pomogli Zadru da zadrži prvoligaški status. 

Chelsea ga je 2013. doveo za 2.45 milijuna eura, navodi Transfermarkt. Međutim, kao i mnogi talenti koje je londonski klub skupio, Perica nije dobio priliku u prvoj momčadi. Bio je na posudbama u NAC Bredi i Udineseu, koji ga je 2016. otkupio za 4.5 milijuna eura. 

U talijanskom prvoligašu upisao je najviše nastupa, 71, te zabio 11 golova uz dvije asistencije. Uslijedile su posudbe u Frosinone, Kasimpasu i Mouscron, a zatim je zaigrao za Watford te Maccabi Tel Aviv. Protekle dvije godine proveo je u Standardu, koji je Izraelcima za njega platio 900 tisuća eura.

Standard odlaskom Perice otvara prostor za dolazak novih igrača

U belgijskom klubu zabilježio je 38 nastupa, šest pogodaka i dvije asistencije. Ugovor mu je vrijedio još godinu dana, no po Tavolierijevim informacijama, prijevremeno ga je raskinuo.

Upisao je 12 nastupa i osam pogodaka za hrvatsku U-21 reprezentaciju, dok u A selekciji nije debitirao. Prema Transfermarktu Pericu se trenutno procjenjuje na 450 tisuća eura. Najveća vrijednost na toj stranici iznosila mu je tri milijuna eura, i to 2017. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.