Roko Šimić mijenja napadača od 95 mil. eura? Nijemci najavljuju veliki posao

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

EINTRACHT FRANKFURT zainteresiran je za hrvatskog napadača Roka Šimića (20), objavio je Bild. Njemački prvoligaš traži golgetera koji bi zamijenio donedavnu klupsku zvijezdu Randala Koloa Muanija (24), Francuza koji je ljetos za 95 milijuna eura otišao u PSG.

Eintracht je navodno spreman platiti 15 milijuna eura za napadača, a Šimić je među onima koje bi voljeli dovesti već u zimskom prijelaznom roku. Hrvatski napadač ove sezone upisao je 17 nastupa, pet pogodaka i jednu asistenciju za RB Salzburg. Impresionirao je u prvom kolu Lige prvaka, kada je bio strijelac i asistent u pobjedi Salzburga protiv Benfice (2:0).

Podsjetimo, Šimić je sin proslavljenog hrvatskog reprezentativca i donedavnog člana Uprave Dinama Darija Šimića. Rokov ugovor sa Salzburgom vrijedi do ljeta 2025., a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na pet milijuna eura.

U Eintrachtu igraju Jakić i Smolčić

Šimić je u mladosti nastupao za Kustošiju i Lokomotivu. Prema podacima Transfermarkta, Salzburg ga je 2021. doveo za četiri milijuna eura. U međuvremenu je bio na posudbama u Salzburgovoj filijali Lieferingu te prošle sezone u Zürichu, gdje je u 16 utakmica četiri puta bio strijelac i jednom asistent.

Eintracht se nalazi na sedmom mjestu Bundeslige sa 17 bodova. Kada bi Šimić, hrvatski U-21 reprezentativac, zaista završio u klubu iz Frankfurta, igrao bi sa sunarodnjacima Kristijanom Jakićem i Hrvojem Smolčićem.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.