Tko će naslijediti Southgatea? Četiri su kandidata

Foto: EPA

GARETH SOUTHGATE (53) podnio je ostavku na mjesto engleskog izbornika. Engleska je u finalu Europskog prvenstva poražena 2:1 od Španjolske, a za Southgatea je to bio drugi poraz u finalima Eura. Podsjetimo, Engleska je izgubila i od Italije 2021. godine u finalu istog turnira. Southgate je vodio Englesku od 2016. godine.

Četiri su kandidata za preuzimanje Engleske

Ako je suditi prema medijskim izvještajima koji stižu iz Engleske, glavni kandidat za klupu je Graham Potter (49). Spominju se i Eddie Howe (46), Mauricio Pochettino (52) te Lee Carsley (50). Potter je bez posla otkako je dobio otkaz na klupi Chelseaja u travnju 2023., nakon samo sedam mjeseci za kormilom. Unatoč tome što nema međunarodnog iskustva, visoko je cijenjen u krugovima u FA-u.

Howe od 2021. vodi Newcastle United i smatran je jednim od najboljih trenera u Premier ligi, dok je Carsley izbornik engleske U-21 reprezentacije. Jedini stranac na ovoj listi je Argentinac Mauricio Pochettino, koji je bez posla nakon odlaska iz Chelseaja. 

Southgate je drugi najuspješniji trener Engleske svih vremena, vodio je reprezentaciju do tri polufinala i dva druga mjesta. Uspješniji je tek Alf Ramsey, koji je englesku vrstu predvodio do svjetskog naslova 1966. Southgatea su najviše mediji i navijači kritizirali jer smatraju da je forsirao pragmatičan, ružan nogomet s obzirom na to koliko je talenta imao u momčadi.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.