Tko je Bruno Durdov? Hajdukov 16-godišnjak najbolji je strijelac na pripremama

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

DOK SE u Hajduku najavljuju transferi velikih imena poput Edina Džeke i Ivana Rakitića, na dosadašnjim pripremama najviše pažnje privukao je Bruno Durdov, 16-godišnji krilni napadač koji je u srijedu pogotkom u 86. minuti srušio Mourinhov Fenerbahče, koji je prošle sezone završio drugi u turskoj ligi. 

Dan prije zabio je predivan pogodak protiv ukrajinskog Rukha. Hajduk je pobijedio 3:1. Na samom početku priprema Hajduk je pobijedio Velež 3:0, a Durdov je zabio i jedan gol u toj utakmici.

Tko je Bruno Durdov?

Radi se o ljevonogom dječaku, učeniku drugog razreda srednje škole, rođenom u Splitu u prosincu 2007. godine, koji većinom igra na poziciji desnog krila, a pokazuje sposobnosti da ga se koristi na svim ofenzivnim pozicijama.

Prošlu sezonu je počeo u kadetima (U-17 momčad) Hajduka, za koje je u 18 utakmica zabio 14 golova, a od veljače nastupa za juniore, za koje je igrao u osam utakmica i zabio dva gola. Prvi klub u kojem je trenirao nogomet bio je GOŠK iz Kaštel Gomilice, za koji je kao dječak igrao i Marko Livaja, ali i još dva bivša igrača Hajduka i reprezentativca Hrvatske - Mario Pašalić i Antonio Milić. 

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

U akademiju Luka Kaliterna došao je 2015. godine. Upisao je 142 službena nastupa za različite selekcije Hajduka te postigao 60 pogodaka. S klubom ga do ljeta 2026. godine veže stipendijski ugovor, koji je potpisao u listopadu prošle godine.

2022. godine nastupao je za U-15 reprezentaciju Hrvatske, a početkom studenog prošle godine postao je član U-17 izabrane vrste, za koju je dosad nastupio u 11 utakmica i postigao dva gola. Igrao je na Europskom prvenstvu U-17, a najupečatljiviji potez bio je njegov gol iz kornera.

Mislav Karoglan priključio ga je treninzima prve momčadi i vodio na pripreme

Durdov je prvi put bio na treninzima prve momčadi prošlog studenog tijekom reprezentativne pauze, a bivši trener Mislav Karoglan kasnije ga je vodio na zimske pripreme. Debitirao je za prvu momčad Hajduka 5. svibnja ove godine, u porazu protiv Varaždina na Poljudu 0:1.

Trener Hajduka Gennaro Gattuso rekao je da mu trebaju vrhunski krilni igrači. Durdov je pokazao bljeskove, no pitanje je može li u seniorskim natjecateljskim utakmicama držati ovu razinu igre. Hajduk ima još prijateljsku utakmicu sa Širokim Brijegom drugi tjedan, a onda 25 srpnja kreće u borbu za Europu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.