Poljud se tresao od uzvika "Tonči, Tonči!", a Hajduk slavio jednu od najvećih pobjeda

Screenshot: HTV

TONČI GABRIĆ, legendarni golman Hajduka, umro je sa 62 godine. Koincidencija je da se to dogodilo devet dana nakon 30. godišnjice jedne od najvećih pobjeda Hajduka, za koju je najzaslužniji upravo Gabrić. Hajduk je 19. listopada 1994. u skupini Lige prvaka ugostio Anderlecht te ga u sjajnoj atmosferi krcatog Poljuda pobijedio 2:1. Nenad Pralija i Darko Butorović postigli su jako lijepe golove za veliki trijumf, ali tu je pobjedu partijom života izborio Tonči Gabrić.

Pogledajte kako je Gabrić skidao zicere legendama i poslušajte kako se Poljud tresao od pokliča "Tonči, Tonči!"

Golman Hajduka skidao je zicere legendama belgijskog velikana: Paru Zetterbergu, Johnu Bosmanu, Dannyju Boffinu te Josipu Weberu, hrvatskoj legendi belgijskog nogometa i bivšem igraču Hajduka. U videu najzanimljivijih trenutaka s utakmice možete vidjeti fenomenalne Gabrićeve obrane i čuti kako Poljud podrhtava od skandiranja "Tonči, Tonči!"

Tako je Gabrić omogućio da Hajduk kao prvi hrvatski klub u skupini Lige prvaka izbori još jedan povijesni i do sada neponovljeni uspjeh. Ovom pobjedom je naime prvak Hrvatske praktički riješio prolazak skupine LP-a jer je nakon tri kola grupe imao dvije pobjede (Steaua, Anderlecht) i remi protiv Benfice. 

Gabrić nakon partije života: Na kraju sam u 33. godini došao u Hajduk, o kojem sam cijeli život maštao i sve mi se spojilo 

To je bila velika satisfakcija za rođenog Splićanina i velikog hajdukovca koji se probio u Zenici i Rijeci te šansu u klubu života dočekao zaobilaznim putem preko PAOK-a i Pazinke. Gabrić je naime pravu priliku u Hajduku dobio na pragu 33. rođendana.

To je i sam istaknuo nakon utakmice sada također pokojnom novinarskom doajenu Borisu Mutiću: "Imam dosta iskustva. Promijenio sam dosta klubova. Ali, na kraju sam došao u Hajduk, klub o kojem sam cijeli život maštao da ću za njega braniti. I sada mi se u 33. godini sve to spojilo."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.