Privremeni trener Dinama: Ja sam morao pripremiti ekipu za utakmicu. Nisam uspio

Foto. Sanjin Strukic/PIXSELL

DINAMO je u nevjerojatnoj utakmici sedmog kola SuperSport HNL-a izgubio u Koprivnici od Slavena 4:1. Gosti su poveli golom Brune Petkovića u 32. minuti, da bi Slaven izjednačio u 45. preko Ljubana Crepulje i onda golovima Adriana Libera, Ivana Dolčeka i Ilije Nestorovskog u 68., 74. i 77. minuti došao do prve pobjede u ovoj sezoni.

Bio je ovo prvi susret Dinama nakon što je smijenjen trener Sergej Jakirović, kojega je koštao poraz od Bayerna (9:2) u Ligi prvaka. Zagrebački sastav vodio je privremeni trener Sandro Perković i pod njime je nastavljen niz loših rezultata. Nakon remija s Rijekom (1:1) i poraza od Hajduka (0:1) u domaćem prvenstvu, a zatim katastrofe u Münchenu, Dinamo nije došao do boda protiv Slavena, kojem je to prva pobjeda u sezoni.

U nastavku pročitajte reakcije trenera i golmana Dinama Ivana Nevistića.

Uvodne riječi trenera Dinama Sandra Perkovića na konferenciji za medije

Perković: "Čestitam Slavenu na dobroj utakmici. Moja zadaća bila je pripremiti momčad za ovu utakmicu i više je nego očito da to nisam uspio. Odgovornost je samo moja, nemam što zamjeriti igračima. Sam početak utakmice nije bio najbolji, ali smo kasnije imali nešto bolji protok lopte i nažalost nismo uspjeli zabiti više od jednoga gola.

Gol koji smo primili pred kraj poluvremena se ne smije primiti na ovoj razini nogometa. U nastavku smo dobro krenuli, imali smo neke šanse i onaj nespretni gol za 2:1 nas je psihološki ubio. Onda nam se dogodio blackout kao i prije par dana, nismo mogli spojiti dodavanje i čestitke Slavenu", rekao je Sandro Perković nakon utakmice.

Može li se reći da igrači nisu ništa krivi nakon ovakve dvije utakmice?

Perković: "Mi smo bili u teškom trenutku, ovaj tjedan je za nas bio jako težak i psihološki i emotivno. No, moram reći da je jučerašnji trening bio jedan od najboljih koji sam ja vidio, a poprilično dugo sam u Dinamu.

Fokus na utakmicu je bio odličan i u samoj utakmici ne mogu previše zamjeriti igračima. Imali smo dovoljno prilika da usmjerimo utakmicu u svojem smjeru. Mi ne zabijemo, a na drugoj strani sve što može poći krivo, pođe krivo."

Reakcije nekih igrača u obrani su neshvatljive?

Perković: "Slažem se, to su neke stvari koje su abeceda taktičke pismenosti na ovom nivou. To se ne smije događati na ovom nivou. Mi ih moramo ukloniti, izgleda u ovom trenutku da ih je jako puno, ali ne smijemo zaboraviti da ova momčad igra Ligu prvaka. To su karakterni dečki i siguran sam da će se izvući."

Koliko je na igrače utjecao otkaz Jakiroviću?

Perković: "Sigurno da je utjecao, bili smo dugo zajedno i puno smo prošli. No, mi smo profesionalci i nije ovo nikome prvi put da je smijenjen trener. Što se igrača tiče, svatko to proživljava na svoj način. Ono što sam ja vidio, a vraćam se na onaj trening, i sad bih potpisao da sve moje momčadi odrade trening tako kako su oni jučer radili."

Kako sad podignuti momčad?

Perković: "Analizirat ćemo. Bilo je puno detalja koje sam vidio koji ne smiju i neće biti dio Dinamove igre. Psihološki i na svaki drugi način napravit ćemo sve da vratimo momčad na pobjednički put.

Dinamo je klub u kojem je uvijek težak moment kad se izgubi i dobro je da je takav klub. Siguran sam da je ovo momčad od visokokvalitetnih igrača, koji znaju osvajati naslove i siguran sam da će to napraviti i ove sezone."

Uvodne riječi trenera Slavena Marija Kovačevića

"Što reći... Čestitam mojim igračima, znali smo da Dinamo nije u idealnoj situaciji. Kad uđeš u crnu rupu, teško je iz nje izaći. Htjeli smo ih visoko napadati, poveli su, ali nas to nije pokolebalo. Na vrijeme smo izjednačili.

Oni su stisnuli na početku drugog poluvremena, imali smo i malo sreće kod one prečke i iskoristili smo što smo imali. Mogli smo zabiti još koji gol, ali kad pobijediš Dinamo, ne možeš ni za čime žaliti. Želim Dinamu da što prije izađe iz ove krize", rekao je Slavenov trener u uvodu.

Je li ovo najveća pobjeda u karijeri?

Kovačević: "Sigurno najdraža, bilo je i nekih velikih dok sam bio u Varaždinu. Znao sam da nismo protiv Dinama imali što izgubiti i baš nam je trebala jedna ovakva utakmica. Oslobodili smo se nakon drugoga gola, iskoristili smo našu brzinu i nagradili sami sebe."

Hoće li ovo biti prekretnica sezone?

Kovačević: "Ma nema puno slavlja. Neka dečki malo proslave danas, ali trening je već sutra ujutro. Mi smo i u Osijeku bili bolji, a danas još bolji. Svi su nas otpisali, ali ja se nadam da ćemo uspjeti ponavljati ovakve utakmice. Imamo puno posla."

Izjava golmana Dinama Ivana Nevistića

"Nije stvar kvalitete. Ova ekipa ima kvalitetu, ali ušli smo u neku crnu rupu i jednostavno trebamo što prije izaći iz nje. Dinamo je velik klub u kojem je jako teško igrati, u kojem je težak dres i koji ne oprašta poraze. Nema alibija, moramo naći snage i izaći iz ovoga što prije.

Dinamu su bitne samo pobjede, ostalo je nebitno. Bitno je samo danas. Sada je teško, ali izvući ćemo se iz ovoga. Ritam utakmica? Da, to je trenutno problem jer stvari koje nam ne idu ne možeš sada vježbati. Nije nam ni to alibi. Imamo širok kadar i vjerujem da će, bio šef Sandro ili došao netko drug, znati dozirati da svi budu svježi.

Jesam li čuo za situaciju da ekipa primi 13 golova u dvije utakmice, a golman ima 17-18 obrana i bude najbolji pojedinac u tim dvjema utakmicama? Iskreno nisam. Kada mi netko kaže da sam primio toliko golova nije mi dobro, ali jednostavno to treba prihvatiti. Moramo se i mi malo spustiti na zemlju, pustiti priče sa strane, te lažne priče. Teren je jedino mjerilo, 11 na 11.

Kad izađeš na teren, više nema priča ni milijuna ni ligi prvaka, nema ničega. Možda se mi trebamo stabilizirati i spustiti na zemlju. Previše sami sebe cijenimo, a očito to nije tako", rekao je Nevistić nakon utakmice.

Ovo su neke od reakcija navijača Dinama na društvenim mrežama

  • "Ne ide više ovako. Idemo dati Jakiru otkaz! Pa čekajte, dali smo već... Bravo gospodo, polako, ali sigurno od Dinama pravite prosječan klub. Ove godine Dinamo sigurno neće biti prvak, a tko će biti to ostaje vidjet."

  • "Ono što je bio Bayern to je sada Slaven Melupo."

  • "Zajec odlazi!"

  • "Gledam tekmu i uživam da bi na kraju shvatio da mi nismo u plavim dresovima. Ovo je sad već lagano tragično."

  • "Dobro smo i prošli protiv Bayerna."

  • "Pravit ćete vi Profesora Jakira od blata! Pozdrav za sve Vas koji ste bili za otkaz trenerčini! Nek se vidi da neigra on več ovi “igrači” Jakire spasio si se!"

  • "Sramote umišljene, sve kazniti redom!!! Totalno smo razbijeni, mentalno srušeni potpuno! O trudu i trčanju neću niti pisati, katastrofa! Ovaj lik je 10 godina pomoćni trener, a nije u stanju na poluvremenu izvaditi Ogiwaru i Maaeea, naprosto lik ne razumije nogomet! Ovo stanje može preokrenuti samo jak trener tipa Nenad Bjelica ili Vaha, svaki drugi izbor je mučenje."

  • "Kakav bezobrazan odnos prema svom poslu, klubu i navijačima! Sramite se!"

  • "Bravo, Slaven Belupo! Obrana na nivou zupanijske lige, da je Slaven malo iskusniji zabio bi nam kao i Bayern 9 komada."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.