Večeras kreće NBA finale. Evo gdje gledati prvu utakmicu

Foto: Profimedia

U NOĆI sa četvrtka na petak kreće finale NBA lige u kojem se sastaju Boston Celticsi i Dallas Mavericksi. Celticsi zbog boljeg učinka u regularnom dijelu sezone imaju prednost domaćeg terena pa se tako prva utakmica igra u Bostonu s početkom u 2:30. Prijenos prvog susreta u seriji na četiri pobjede možete gledati na programu Arena Sport 1.

Bostonu se vraća Porzingis

Celticsi su u finalu drugi put u zadnje tri sezone, a love prvu titulu još od 2008. godine. Novi naslov bio bi im 18. u povijesti, čime bi opet postali samostalni rekorderi, s obzirom na to da su trenutno izjednačeni s Los Angeles Lakersima s po 17 titula.

Do ovogodišnjeg finala košarkaši Bostona stigli su na vrlo uvjerljiv način. Uz najbolji omjer (64-18) od svih ekipa tijekom regularne sezone, u doigravanju su ispustili samo dvije utakmice. U prvoj rundi pobijedili su Miami Heat 4:1, a istim rezultatom svladali su i Cleveland Cavalierse u drugoj. U finalu Istočne konferencije pomeli su Indiana Pacerse s 4:0.

Velika vijest za Boston je što im se za finale vraća oporavljeni Kristaps Porzingis, bivši košarkaš Dallasa koji će zauzeti poziciju startnog centra u petorci s Jrueom Holidayom, Derrickom Whiteom, Jaylenom Brownom i Jaysonom Tatumom, dok bi se Al Horford trebao preseliti na klupu. 

Dončića muče ozljede, ali predvodit će Dallas u lovu na drugu titulu

Dallas Mavericksi predvođeni sjajnim Slovencem Lukom Dončićem u lovu su na drugu NBA titulu u svojoj povijesti. Do prve ih je doveo Dirk Nowitzki 2011. godine, što je ujedno i posljednji put da su Mavericksi zaigrali u finalu.

Dallas je do finala dospio iako ni u jednoj seriji nije imao prednost domaćeg terena, s obzirom na to da su bili peti na Zapadu s 50 pobjeda i 32 poraza. Na startu play-offa su u šest utakmica izbacili Los Angeles Clipperse, a zatim su na isti način nadigrali i Oklahoma City Thunder, najbolju momčad konferencije iz regularnog dijela sezone. Najuvjerljiviji su bili u finalu konferencije, gdje su u pet utakmica svladali Minnesota Timberwolvese, koji su, pak, izbacili prošlogodišnje prvaka Denver Nuggetse.

Ni Mavericksi nemaju većih nevolja s ozljedama, iako se u službenom izvješću navodi da Dončić ima problema s istegnućem desnog koljena, kao i da osjeti bol u lijevom gležnju. Slovenac kroz više-manje cijelo doigravanje vuče lakše ozljede, no ne izgleda kao da to previše utječe na njegove fenomenalne partije, pa bi bilo nezamislivo da propusti početak NBA finala.

Dončić će tako i dalje predvoditi napad Dallasa, a veliku pomoć ima u preporođenom Kyrieju Irvingu, koji će imati i motiv više s obzirom na to da njegov rastanak s Bostonom prije pet godina nije bio najljepši. Uz sjajan bekovski dvojac, standardni članovi petorke su Derrick Jones Jr., P. J. Washington i Daniel Gafford.

Raspored finala:

1. utakmica: Boston Celtics - Dallas Mavericks (7. lipnja, 2:30)
2. utakmica: Boston Celtics - Dallas Mavericks (10. lipnja, 2:00)
3. utakmica: Dallas Mavericks - Boston Celtics (13. lipnja, 2:30)
4. utakmica: Dallas Mavericks - Boston Celtics (15. lipnja, 2:30)
5. utakmica (ako je potrebna): Boston Celtics - Dallas Mavericks (18. lipnja, 2:30)
6. utakmica (ako je potrebna): Dallas Mavericks - Boston Celtics (21. lipnja, 2:30)
7. utakmica (ako je potrebna): Boston Celtics - Dallas Mavericks (24. lipnja, 2:00)

Cup Tree provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.