VIDEO Rüdiger uletio pred kameru i izgovorio nadimak novog Realovog supertalenta

Screenshot: X

REAL MADRID je pobijedio Stuttgart 3:1 na stadionu Santiago Bernabeu u prvom kolu Lige prvaka. Pogotke za momčad trenera Carla Ancelottija postigli su Kylian Mbappe u 46., Antonio Rüdiger u 83. i Endrick u petoj minuti sudačke nadoknade. Endricku, 18-godišnjem brazilskom supertalentu koji je ovog ljeta stigao u Real iz Palmeirasa, bio je to prvi gol u Ligi prvaka. Prvijenac u novom klubu postigao je, pak, protiv Real Valladolida u La Ligi.

Endrick je u 95. minuti povukao kontru Reala. S loptom u nogama stigao je od svoje polovice do sredine suparničke. Iako je mogao proigrati suigrače na lijevoj i desnoj strani, odlučio je puknuti s više od 20 metara. Golman Stuttgarta Alexander Nubel dotaknuo je loptu, ali nije uspio spriječiti da ne završi u mreži.

Endrick je tako postao jedna od glavnih tema Realova otvaranja Lige prvaka. Nakon utakmice dao je intervju za španjolske medije, a usred razgovora pred kameru je iskočio njegov suigrač Rüdiger. Njemački stoper samo je rekao "Bobby", na što se mladi Brazilac nasmijao.

Bobby je postao Endrickov nadimak u Realovoj svlačionici zbog toga što je nakon prvog pogotka za Brazil u prijateljskom susretu s Engleskom rekao da mu je Sir Bobby Charlton jedan od nogometnih uzora.

Charlton je legenda Manchester Uniteda i ključni član engleske reprezentacije koja je 1966. postala svjetski prvak te ga se smatra jednim od najvećih nogometaša ikad. Preminuo je u listopadu 2023. u 87. godini.

"Od sada ga zovemo Bobby, više nije Endrick. Šala se uhvatila. Dobro smo ga primili u Realu, ne samo mi Brazilci. Znamo koje su njegove kvalitete i sada nam može pomoći. Postao je Bobby, to je to. Prihvatio je to, ništa ne može napraviti. Ako se naljuti, bit će još gore", rekao je tada njegov klupski i reprezentativni suigrač Rodrygo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.