VIDEO Riquelme uletio među navijače Boce kako bi spriječio sukob s protivnicima

Screenshot: Reddit

ČETVRTFINALE argentinskog kupa, utakmica Boca Juniorsa i Gimnasije, na neko vrijeme je prekinuta zbog navijačkih nereda. Nakon gola za vodstvo Boca Juniorsa 1:0 eskaliralo je nasilje na tribinama. Navijači Boce su počeli čupati stolice i gađati protivničke navijače te su krenuli prema njima kako bi ih napali.

Reagirala je i policija, koja je pokušala zaustaviti sukob gumenim mecima i suzavcem. Među navijače svojeg kluba spustio se i predsjednik Boce Juan Roman Riquelme, koji ih je uspio zaustaviti i nagovoriti da ne idu tući protivnike. Utakmica je završila rezultatom 1:1, a Boca je na penale prošla u polufinale.

Juan Román Riquelme, Boca Jrs. president, stops riot by stepping between fans and police at Copa Argentina QF.
byu/EjaculatingOnNovels insoccer

Legenda argentinskog nogometa

Riquelme (46) je legenda argentinskog nogometa, za Bocu je odigrao 293 utakmice te zabio 76 golova. Igrao je još i za Villarreal (143 utakmice i 45 golova) te za Barcelonu (42 utakmice, 6 golova). Odigrao je i 51 utakmicu za argentinsku reprezentaciju te zabio 17 pogodaka.

Poznat je po tome što je većinu karijere proveo u Argentini, gdje je četiri puta proglašavan igračem godine, a triput je osvojio Copu Libertadores.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.