Britanski tajkun nestao dan nakon smrti poslovnog partnera. Sad i on nađen mrtav

Foto: Profimedia

Tijelo britanskog tehnološkog tajkuna Mikea Lyncha pronađeno je u jedrilici Bayesian, koja je potonula nedaleko od obale Sicilije.

Izvori također navode da vjeruju da se Lynchova 18-godišnja kći Hannah i dalje vodi kao nestala. 

Luksuzna 56-metarska jedrilica potonula je u noći na ponedjeljak uslijed tornada.

Andrew Kanter, blizak prijatelj i kolega Mikea Lyncha, izjavio je za BBC da je on bio "najbriljantniji um i najbrižnija osoba" koju je ikad poznavao.

"Tijekom gotovo četvrt stoljeća imao sam privilegiju raditi uz nekoga tko je bio nenadmašan u svom razumijevanju tehnologije i poslovanja. Jednostavno nema drugog britanskog tehnološkog poduzetnika naše generacije koji je imao tako velik utjecaj na toliko mnogo ljudi. Njegova strast za životom, znanjem i svima oko sebe bila je odmah nadahnjujuća za svakoga koga je sreo, svima će nam jako nedostajati", poručio je Kanter. 

Nestao dan nakon što mu je poginuo poslovni partner

Stephen Chamberlain, poslovni partner britanskog tehnološkog tajkuna Mikea Lyncha koji je nestao u potonuću luksuzne jedrilice u blizini obale Sicilije, poginuo je tijekom vikenda, dan prije nego što je nestao Lynch. Njih dvojica u lipnju su oslobođena krivnje za prevaru vezanu uz prodaju Lynchove tvrtke Autonomy američkoj tvrtki Hewlett Packard za 11 milijardi dolara.

Lynchov suoptuženik na tom suđenju Stephen Chamberlain umro je nakon što ga je udario automobil u Strethamu, u grofoviji Cambridgeshire, dok je trčao za vikend.

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.