Dodik se hvalio kako ima sastanak s Putinom, na kraju uopće nije otišao u Moskvu

Foto: EPA

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u studenom nije otputovao u Moskvu na sastanak s ruskim čelnikom Vladimirom Putinom, iako je sam najavljivao da će se taj susret dogoditi. S obzirom na to da je već 8. prosinca, portal Klix.ba piše kako je jasno da je Dodikov plan, barem u planiranom periodu, propao. 

"Početkom studenog odlazim u Rusiju u okviru naših redovnih susreta s najvažnijim ljudima te zemlje. Razgovarat ćemo o aktualnim pitanjima u našim bilateralnim odnosima, koji se razvijaju i prijateljski su po prirodi, a zasnovani su na uzajamnom poštovanju", rekao je Dodik sredinom listopada za novinsku agenciju RIA Novosti.

Nije objasnio zašto nije otišao u Rusiju

Tom prilikom je istaknuo da će se sastati s rukovodstvom Ruske Federacije, a na pitanje hoće li razgovarati s Vladimirom Putinom i Sergejom Lavrovom, Dodik je odgovorio kako se "radi na programu". U kasnijem intervjuu je poručio kako "ima svašta pričati s Putinom". 

Dodik nikada nije objasnio što se dogodilo, odnosno zašto je najavljeni put u Rusiju propao. Posljednji put se s Putinom susreo u svibnju ove godine. Ruski predsjednik mu je tada kazao kako je zahvalan Republici Srpskoj na prijateljskom stavu prema Rusiji. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.