Francuski premijer: Najbogatiji će morati pomoći u zatvaranju rupe u proračunu

Foto: EPA

Francuski premijer Michel Barnier rekao je da neće podići porez većini poreznih obveznika iako će oni najbogatiji morati pomoći u zatvaranju rupe u proračunu.

Jučer je predstavljena nova francuska vlada pod vodstvom Michela Barniera. Njegov najraniji i najzahtjevniji zadatak bit će sastavljanje proračuna za iduću godinu dok se Francuska bori s obuzdavanjem rastućeg proračunskog deficita.

"Ne mogu isključiti najbogatije iz nastojanja da popravimo situaciju"

"Neću dalje dizati poreze Francuzima, ni najskromnijima, ni radnicima, ni srednjoj klasi. No ne mogu isključiti najbogatije iz nacionalnih nastojanja da popravimo situaciju", Barnier je rekao televiziji France 2.

Barnier, koji je bio vodeći pregovarač Europske unije za Brexit, također je rekao da je otvoren promjenama u Macronovoj mirovinskoj reformi, no da bilo kakve promjene ne bi trebale podrivati financije mirovinskog sustava.

Kao primjer je naveo da se želi kvalitetnije pozabaviti poteškoćama zaposlenih majki kroz njihov dugački radni staž te da je otvoren za prijedloge poslodavaca i sindikata.

Barnier je također obećao pragmatične mjere za ograničenje imigracije.

"Trebamo europski odgovor. Trebamo djelovati i kod kuće", rekao je Barnier. "Trebamo se strože pozabaviti problemom imigracije."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.