Hajdaš Dončić: Čestitali su mi Milanović i Jandroković, to je lijepo

Screenshot: Dnevnik Nove TV

Novi predsjednik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić u Dnevniku Nove TV govorio je o sustizanju HDZ-a i politici kontinuiteta.

"Prošao sam Hrvatsku dva puta, slušao sam koji su problemi i zaključio da glasačka infrastruktura nije svugdje ista. Bit ću glas članova i onih koji nisu glasali za mene. Nema podjela, samo pobjeda", zaključio je govoreći o činjenici da je za njega glasao svaki četvrti član koji je izišao na izbore.

Istaknuo je na što će usmjeriti stranku te koji su mu aduti u odnosu na HDZ: "Lijeve ekonomske politike, borba za javno dostupno zdravstvo i školstvo, drugačiji sustav oporezivanja s porezima na ekstra profit, jača energetska i prirodna politika, pozitivna politika prema legalnim migrantima."

"Moj će fokus biti na boljem životnom standardu"

"Ja sam ekonomist i moj će fokus biti na boljem životnom standardu, mirovinama i priuštivom stanovanju, a ne nakaradan primjer poreza na nekretnine", kazao je novi šef SDP-a.

"Imao sam jasan program koji je bio različit od mojih suparnika odnosno političkih prijatelja i u njemu je jasno definirano devet točaka." Objasnio je da se jedan dio odnosi na organizaciju stranke s naglaskom na terensko djelovanje, a drugi na ekonomiju i ekonomski standard.

Predsjednik Republike Zoran Milanović i članovi HSS-a te HDZ-ov predsjednik sabora Gordan Jandroković čestitali su mu na pobjedi: "To je lijepo i dobro za političku kulturu te jedan civilizacijski iskorak."

Osvrnuo se i na moguće sudjelovanje Peđe Grbina u njegovu usku savjetničkom krugu te objasnio da se dosadašnji predsjednik stranke nije kandidirao ni za jednu funkciju: "Sigurno ću ga tražiti za savjete. Volim se okružiti pametnijima od sebe."

"Frakcije u SDP-u? U SDP-u ima mjesta za sve"

Komentirao je i izborni sustav SDP-a "jedan član, jedan glas": "Želimo pobijediti na predsjedničkim izborima i ostvariti što bolji rezultat na lokalnim. Nakon toga ćemo dugo razgovarati o Statutu. Mijenjaju se vremena, a s njima i struktura članstva. Ne mogu stvari biti iste danas i prije 10 godina, ali ništa preko noći, već razgovorom."

Istaknuo je da se SDP neće baviti samim sobom nego standardom i interesima građana, a komentirao je i frakcije unutar stranke: "Frakcije? Nema nas previše, mislim da u SDP-u ima mjesta za sve. Rekao sam da je crveni kišobran dovoljno velik za sve."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.