Međimurje plin odgovorilo Tomaševiću: Ponudit ćemo još nižu cijenu

Foto: Index

U Gradskoj plinari Zagreb - Opskrba (GPZO) odlučilo je ostati preko 150.000 građana, objavio je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, napomenuvši kako još nisu obrađeni svi podaci o broju građana koji su se prijavili GPZO-u.

"Već sada imamo preko 150.000 građana koji su odlučili ostati kod GPZO-a", kazao je Tomašević na konferenciji za novinare o opskrbi plinom na području Zagreba, Velike Gorice i Zaprešića. Dodao je kako im je cilj bio pridobiti 220.000 od ukupno 290.000 kućanstava na tom području.

Zagrepčani su mogli birati između dva dobavljača plina - GPZO-a i Međimurje plina - a rok do kada su mogli predavati zahtjeve za ostanak u GPZO-u istekao je 27. rujna.

UŽIVO Konferencija gradonačelnika Tomaševića na temu opskrbe plinom u Zagrebu, Velikoj Gorici i Zaprešiću

Objavljuje Index.hr u Ponedjeljak, 30. rujna 2024.

Stigao je odgovor Međimurje plina.

"Međimurje-plin je na ponovljenom natječaju (drugom) opet odabran za opskrbljivača plinom u obvezi javne usluge. Međimurje-plin mora kao odabrani opskrbljivač svakom kupcu osigurati plin, i siromašnom, i s malom potrošnjom ili samo jednom kupcu.

Nude još nižu cijenu

Međimurje-plin je ugovorio plin, osigurao transport i ima uskladišten plin. Izjave gradonačelnika grada Zagreba o GPZ Opskrbi niti njihove brojeve niti njihove gubitke u iznosu od 23.000.000 EUR za razdoblje od 01.04.2024. do 30.09.2024. godine jer svi opskrbljivači u RH imaju gubitak, kao niti 81.8 mil EUR prihoda GPZ Opskrbe od subvencija države, što su sve proračunska sredstva države Hrvatske, ne bi komentirali.

Međutim, svakom kupcu na području gradova Zagreb, Zaprešić i Velika Gorica te općina Brdovec, Pušća, Marija Gorica i Dubravica od 01.11.2024. godine ponudit ćemo cijenu sigurno nižu za 0.20 EUR/MWh, a ne 0.10 EUR/MWh putem tržišnog ugovora. S time da analiziramo mogućnosti niže cijene za 0.50 EUR/M Wh od cijene javne usluge opskrbe plinom, a ne 0.10 EUR/MWh.

Od prvog natječaja u korist potrošača za građane na distribucijskom području operatora distribucijskog sustava GPZ cijena je samo zbog Međimurje-plina jeftinija za 1.50 EUR/MWh i godišnja ušteda za smanjenje od 0.10 EUR/M Wh iznosi 13.89 EUR. A dodatnim smanjenjem od 0.50 EUR/M Wh ušteda je znatno veća za svako kućanstvo", napisali su u priopćenju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.