S 2.2 promila skrivio smrt rukometašice (18) u Dicmu. Dobio 5.5 godina zatvora

Foto: Facebook

Građevinski poduzetnik Jakov Žuljević je na Županijskom sudu u Splitu nepravomoćno osuđen na pet i pol godina zatvora zbog izazivanja prometne nesreće, javlja Dalmatinski portal.  

Nesreća se dogodila 8. rujna prošle godine u Dicmu, na predjelu Prisoje. Smrtno je stradala 18-godišnja rukometašica Maja Zorica, dok su teško ozlijeđene dvije djevojke koje su bile s njom u autu. Žuljević se s 2.2 promila alkohola u krvi svojim terencem zabio u njihov automobil.

Na suđenju je sve priznao i izrazio kajanje. Sud je kao olakotnu okolnost ocijenio činjenicu da je otac troje djece, od toga dvoje maloljetne, kao i to što je njegova supruga pokušala stupiti u kontakt s obitelji poginule djevojke. 

Nije došao na objavu presude

Grubo kršenje prometnih propisa je uzeto kao otegotna okolnost. "Neizmjerno mi je žao, vratio bih vrijeme da se može vratiti. Molim roditelje da mi oproste kada budu spremni za to. Nadam se da će djevojke koje su ozlijeđene imati normalan život", kazao je Žuljević tijekom suđenja. 

"Ovo kazneno djelo dogodilo se iz puke obijesti. Nije bilo nikakvog razloga da okrivljeni vozi s tako visokom koncentracijom alkohola", poručio je u završnoj riječi tužitelj Nikša Wagner, predloživši što strožu kaznu. Sudsko vijeće se odlučilo na ovu kaznu jer je smatra odgovarajućom za generalnu i specijalnu prevenciju, piše Dalmatinski portal. 

Žuljević je na posljednjoj raspravi upozoren da će u slučaju kazne strože od pet godina zatvora automatski u pritvor. Odlučio je policiju pričekati u svom domu i nije došao na objavu presude.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.