Potresno svjedočenje na suđenju masovnom ubojici u Beogradu: "Pravila sam se mrtva"

Foto: MUP Srbije

Suđenje Urošu Blažiću za masakr u selima Dubona i Malo Orašje nastavljeno je danas na Specijalnom sudu u Beogradu. Na samom početku svjedočila je Andrijana Mitrović, koja je teško ranjena u masakru.

"Prijateljica i ja smo te večeri krenule u Dubonu, prethodno smo bile u Ravnom Gaju. Bile smo tamo desetak minuta. Čuli su se pucnjevi u blizini, nismo znali gdje. Dalibor Todorović je pitao kome se rodilo dijete. Nije prošlo ni pet minuta, Uroš je stao autom i ušao u školsko dvorište te rekao: ‘Ruke u vis ili lezite dolje, pucat ću.’ Dalibor ili Milan su mu rekli da pričeka, ali on je počeo pucati. Tada sam pala i pravila se mrtva, a onda sam izgubila svijest, ne znam što se dalje dogodilo. Probudili su me u kolima Hitne pomoći", ispričala je Andrijana Mitrović, prenosi Nova.rs.

Otac ubijenog prozvao suca

Andrijana je rekla da je pogođena s leđa. Potom se za riječ javio Milosav Todorović, otac stradalog Dalibora.

"Imam primjedbu na suđenje. Vi ste previše blagi kao sudac, u svemu. Tražim u ime svih roditelja, da Blažići koji se nisu pojavili na prvom ročištu budu kažnjeni sa 150.000 dinara zbog toga", rekao je on. Podsjetimo, roditelji ubojice se nisu pojavili na prvom ročištu kada su trebali svjedočiti, a potom nisu željeli svjedočiti.

Suđenje Urošu Blažiću za masakr u selima u okolici Mladenovca i Smedereva započelo je u svibnju ove godine, no prvo ročište odmah je prekinuto kada su roditelji ubijene djece nasrnuli na ubojicu. Nakon tog incidenta suđenje je premješteno u Beograd, u zgradu Specijalnog suda. Do sada je u postupku svjedočio velik broj svjedoka, okrivljeni, kao i roditelji žrtava i preživjeli iz masakra.

U masakru je stradalo devet osoba, dok je više njih ranjeno.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.