Prevrnuo se čamac s migrantima na Drini, nađeno 10 tijela. Među njima beba i mama

Foto: RTRS

Tijela desetero utopljenika izvađena su iz rijeke Drine nakon što se prevrnuo čamac kojim je skupina migranata pokušala ilegalno prijeći iz Srbije u Bosnu i Hercegovinu, objavile su hitne službe.

Pripadnici civilne zaštite Republike Srpske našli su tijela u Drini kod Bratunca, rekao je novinarima šef spasilačkog tima Vlada Rankić.

Nađena tijela mame i bebe

Potpredsjednik vlade Republike Srbije i ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da su pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova tijekom pretrage Drine na području Ljubovije, gdje se prevrnuo čamac s migrantima, pronašli tijelo bebe, dok je policija Republike Srpske iz Drine izvukla tijelo još jedne muške osobe.

"Tijekom pretrage terena, koja intenzivno traje od noćas, pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova danas su oko 15:30 sati, u mjestu Lonjin nizvodno niz Drinu, blizu obale, pronašli beživotno tijelo bebe stare oko devet mjeseci. Nažalost, ona je deseta žrtva prevrtanja čamca s migrantima koji su iz Srbije pokušali prijeći ovu rijeku između mjesta Drlače kod Ljubovije i Orlice u općini Zvornik.

Beba je bila s majkom, čije je tijelo ranije danas izvučeno iz rijeke. Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srbije do sada su izvukli tijela šest muškaraca, jedne žene i bebe, dok su pripadnici policije Republike Srpske pronašli tijela dvojice muškaraca. Potraga se i dalje nastavlja", izjavio je Dačić.

U drugom čamcu bilo je 14 migranata iz Maroka, koji su zadržani, objavila je policija u Zvorniku.

U čamcu bilo 30-ak ljudi

Prema migrantima koji su uspjeli doći do obale, u čamcu je bilo 30-ak osoba, a policija i vatrogasci su na obali zatekli njih 18, od kojih je troje djece, priopćio je ranije MUP Srbije.

Na terenu su i dalje spasilački timovi civilne zaštite, pripadnici graničnih policija BiH i Srbije, ronioci i vatrogasci.

Potraga za migrantima u Drini, pronađeno i peto tijelo

Potraga za migrantima u Drini

Objavljuje RTRS vijesti u Četvrtak, 22. kolovoza 2024.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.