Djevojka preživjela pokolj na festivalu: "Mislila sam da sam u paklu"

Screenshot: Twitter

Jedan od najmučnijih događaja tijekom vikenda u Izraelu započeo je slavljenički. Cjelonoćni pustinjski rave Supernova - koji se poklopio s krajem jednotjednog židovskog praznika Sukota - završio je tragedijom jer su stotine partijanera ubili Hamasovi naoružani militanti u prekograničnom napadu bez presedana.

Djevojka koja je preživjela napad, Shea Golin, rekla je za BBC da je preživjela samo zato što se pretvarala da je mrtva ležeći na drugim tijelima.

"Ležala sam na mrtvima kako bih izgledala kao jedna od njih"

"Samo sam ležala na mrtvima kako bih izgledala kao jedna od njih. Bila sam iznenađena kada je to probudilo jednu djevojku. Bila sam tako sretna što je netko živ sa mnom, jer sam mislila da sam jedina živa", rekla je 22-godišnjakinja.

Golin i druga preživjela djevojka, koja je zadobila ozljede glave, uskočile su u automobil u blizini i pokušale pobjeći. Na kraju su ih spasili izraelski vojnici.

"Oko nas su ljudi umirali. Osjećam se kao da sam bila u paklu", rekla je. Više od 260 tijela izvučeno je s mjesta festivala, objavila je spasilačka agencija Zaka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.