Šef SOA-e našao novi posao, objavljeno tko će ga zamijeniti

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Ravnatelj Sigurnosno obavještajne agencije (SOA) Daniel Markić od rujna preuzima Obavještajno analitički centar EU (EU INTCEN), a Markićev prvi pomoćnik Hrvoje Omrčanin bit će imenovan zamjenikom ravnatelja te će, nakon Markićeva odlaska, voditi agenciju do izbora novog ravnatelja.

Markićev odlazak u tzv. europsku SOA-u potvrdio je premijer Andrej Plenković rekavši kako je dogovoreno da mu se mandat produlji za dva mjeseca, nakon čega će se "vratiti na tu temu."

Omrčanin je trenutno pomoćnik ravnatelja za operacije, što znači da je i do sada praktično bio drugi čovjek SOA-e. Pomoćnik ravnatelja za operacije rukovodi svim operacijama SOA-e i prikupljanjem podataka. To ga, kako se doznaje, čini najpogodnijom osobom za nastavak rukovođenja SOA-om jer je upoznat sa svim aktivnostima, operacijama i projektima.

Pozicija zamjenika ravnatelja omogućava puno upravljanje SOA-om i provedbu mjera SOA-e pa će Omrčanin nastaviti voditi SOA-u nakon što Markić ode u Bruxelles. Omrčanin je prošao sve razine rada u SOA-i, od operativca do pomoćnika ravnatelja, a tijekom karijere prošao je brojne edukacije i obuke na nacionalnoj razini i s međunarodnim partnerima.

Činjenica da se državni vrh bez problema usuglasio oko Omrčanina, kako ističu upućeni, potvrđuje da se radi o osobi čija je karijera obilježena profesionalnim radom uz redovno napredovanje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.