Šef turističke zajednice: Amerikanci ostaju duže u Hrvatskoj zbog naše kampanje

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Suradnja Hrvatske turističke zajednice (HTZ) i jedne od najvećih platformi za putovanja Expedia Group ove je godine kroz kampanju od ožujka do rujna na američkom tržištu ostvarila ukupnu bruto vrijednost realiziranih rezervacija od 12.3 milijuna dolara, izvijestio je jučer HTZ.

Promotivne kampanje s Expedijom HTZ na američkom tržištu provodi niz godina. Ove su godine te aktivnosti ostvarile odlične rezultate, kažu iz HTZ-a. Dodaju da je velik pomak vidljiv i u prosječnoj duljini boravka turista koji su realizirali putovanje preko Expedije, jer je u odnosu na prošlu 2023. povećana na više od sedam noćenja.

Direktor HTZ-a Kristjan Staničić ističe važnost suradnje s Expedia Groupom za promociju hrvatskog turizma u Americi, kao najvažnijem dalekom tržištu s kojeg Hrvatska ostvaruje i najveći turistički promet.

"Rezultati zajedničke kampanje dokazuju da smo uspjeli izravno utjecati na rezervacije odmora u Hrvatskoj, kao i na duljinu boravka američkih turista, uz značajan rast potražnje za smještajem više kvalitete. Ti turisti putovanjima izvan glavne ljetne sezone uvelike pridonose i rezultatima hrvatskog turizma u pred i posezoni", izjavio je Staničić.

Hrvatska na popisu američkog časopisa

Uz HTZ u kampanji s Expedijom sudjelovale su i turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske, Splitsko-dalmatinske i Zadarske županije te grada Zadra, a ukupno je u kampanji zabilježeno i više od 26.1 milijun impresija.

Iz HTZ-a napominju da popularnost Hrvatske kao sigurne i atraktivne destinacije među američkim ljubiteljima putovanja dodatno potvrđuje i izbor čitatelja prestižnog američkog magazina Condé Nast Traveller, prema kojima je Hrvatska i ove godine uvrštena na popis najboljih svjetskih zemalja za putovanja, otok Hvar zauzeo je 8. mjesto na popisu najboljih europskih otoka, a Dubrovnik 10. mjesto na popisu najljepših malih gradova na svijetu.

"Veseli nas izbor čitatelja Condé Nast Travellera prema kojem je naša zemlja zauzela i odlično treće mjesto na popisu najprijateljskijih destinacija u Europi, što je izvrstan uspjeh, s obzirom na to da smo lani zauzeli 10. mjesto. U objavi su istaknuli i da je Hrvatska zemlja bogata nacionalnim parkovima, prekrasnim plažama te kulturno-povijesnom baštinom pod zaštitom UNESCO-a", dodala je direktorica HTZ predstavništva u New Yorku Leila Krešić Jurić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.