Specijalci usred dana u Splitu uhitili lokalnog kriminalca. Iznuđivao je policajca

Fotografija je ilustrativna i prikazuje vježbu Specijalne policije u Splitu 2022. Ilustracija: Miroslav Lelas/PIXSELL

Specijalna policija je danas oko podneva intervenirala u Turističkoj palači u centru Splita. Došli su na dogovoreni sastanak između već osuđivanog lokalnog kriminalca i njegove žrtve koja se obratila policiji za pomoć zbog iznude, piše Dalmatinski portal.

Policajci su pričekali da se obavi primopredaja inkriminirajućeg materijala te su potom stupili u akciju. Brzo su svladali 31-godišnjeg osumnjičenika i priveli ga u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Osumnjičeni muškarac je više puta prijavljivan za brojna kaznena djela, uključujući posjedovanje oružja i droge. Njegova žrtva je bivši policajac.

Bio u zatvoru zbog dilanja droge i oružja

Splitsko Državno odvjetništvo je protiv danas uhićenog muškarca krajem 2022. podignulo optužnicu zbog toga što je kod njega pronađeno 33 kilograma marihuane, piše Dalmatinski portal. Branio se da je imao 100-200 grama, a da za ostatak nije znao da ima dovoljnu količinu THC-a.

U to vrijeme je bio na služenju zatvorske kazne od godine dana i 10 mjeseci zbog dilanja kokaina i držanja oružja. Policija mu je u stanu i u autu pronašla MGV strojnicu s prigušivačem sa spremnicima te 160 metaka. Osim toga, našli su mu i dva pištolja Beretta sa spremnicima,

U rujnu prošle godine optužen je za nanošenje teške tjelesne ozljede u pokušaju jer je muškarca dva puta udario bejzbol palicom po glavi. Traži se opoziv ranije uvjetna osude te jedinstvena kazna zatvora od dvije godine, piše Dalmatinski portal.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.